Szórakozás

Exkluzív! Eltüntették a bizonyítékot az ál-Ambrus Attila ügyében

Tovább dagad az ál-Ambrus Attilával kapcsolatos botrány. Úgy tűnik, hogy valaki egész egyszerűen megpróbálja eltüntetni a bizonyítékokat a csalással kapcsolatban.

Mint ahogyan arról már a Hír24 beszámolt, a Viszkis kiszabadulását követően valaki létrehozott egy profilt a Facebookon. Az oldal üzemeltetője hetekig visszaélt Ambrus Attila nevével, úgy kommunikált az emberekkel, mint ha ő lenne az igazi Viszkis. Addig, amíg csak udvarolgatott, illetve vallásos idézeteket tett közzé az üzenőfalán, senkit nem zavart a dolog, ám az már gyanús volt, amikor beteg gyerekek megsegítésére szólította fel az embereket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság akkor kezdett vizsgálódni az ügyben, amikor a Hír24 felhívta a figyelmüket arra, hogy a feltételezett csaló túlfeszítette a húrt. Bár ez már két hete történt, úgy tűnik, a rendőrség érdemi lépést eddig még nem tett az ügyben, egyelőre azt sem tudni, indul-e nyomozás az ál-Ambrus Attila ellen. A BRFK legutóbbi tájékoztatása szerint „az ügy vizsgálata folyamatban van, azaz az adatok, információk egyeztetése, tisztázása zajlik”.

Miközben a rendőrség egyeztet és tisztáz, addig az ominózus Ambrus Attila profilt üzemeltető illető vélhetően rájött, hogy óriásit hibázott, ezért szép lassan minden bizonyítékot eltüntetett, ami a bűnösségére utalt. Természetesen a BRFK-n is érdeklődtünk arról, tudnak-e valamit a profil törléséről, de ezzel kapcsolatban nem tudtak felvilágosítással szolgálni.

A Hír24-nek sikerült utolérnie dr. Endrényi Krisztinát, Ambrus Attila jogi képviselőjét is, aki elmondta, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányságról eddig még sem ügyfelét, sem pedig őt nem keresték meg. Azt is elmondta, hogy ők továbbra sem kezdeményeztek semmiféle jogi lépést a csalás miatt, ugyanis azt várják, hogy a rendőrség hivatalból lefolytassa a nyomozást, melynek során természetesen Ambrus Attilát is meghallgatnák.

Az ügyvédnő elmondta, a Viszkis továbbra sem regisztrált a Facebookra, így az időközben felbukkanó profilok mögött sem ő áll, mi több, a rajongói oldalakhoz sincs semmi köze. A jogász azt szeretné, ha egyetlen rajongót sem tévesztenének meg azzal, hogy valaki Ambrus Attila fotója mögé bújva kommunikál a közösségi hálón.

Endrényi Krisztinától azt is megtudtuk, hogy a Viszkis jól van, a kerámiázással kapcsolatos elképzelései jól haladnak, most minden erejével új életére koncentrál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik