Szórakozás

Ambrus Attila bűncselekmény áldozata lett?

A Facebookon számos profil született Ambrus Attila nevével, de létezik egy olyan is, amelyik viszonylag hitelesnek tűnik. Az őt személyesen ismerők szerint azonban ez a profil sem az igazi Viszkist rejti.

A már említett profil mögött rejtőzködő személy meglehetősen szívélyesen kommunikál mindenkivel, aki bejelöli, többnyire visszaigazolja, sőt még egy-két kedves megjegyzést is fűz a visszaigazoláshoz. Egyértelműen kijelenthetjük, ez az Ambrus Attila kifejezetten úriemberként viselkedik. Az utóbbi napokban ráadásul arra buzdítja ismerőseit, hogy segítsenek a Cseppkő utcai Gyermek Otthon kis lakóinak adományokat gyűjteni azzal, hogy megosztanak egy hivatkozást a közösségi hálón egy jótékonysági rendezvényről. De vajon valóban ő a Viszkis, vagy valaki a nevében jár el?

Dr. Magyar György, Ambrus Attila egykori ügyvédje kételkedik abban, hogy a már említett profil mögött az egykori rabló áll. Szerinte Attila még nem ismerheti annyira a Facebookot, hogy ilyen gördülékenyen tudjon rajta kommunikálni, másrészt, amiket ott tesz, nem is igen jellemző rá. Többek között az sem, hogy mindenkivel szóba álljon, úgy, hogy semmit nem tud róla. Attila ennél sokkal óvatosabb.


Fotó: MTI / Mohai Balázs

Magyar György abban is biztos, hogy Ambrus Attila csak közvetítőjén keresztül tárgyal komoly dolgokról, mint például interjú, nem tudja elképzelni, hogy a közösségi hálón beszélgessen ilyesmiről. Persze az sem kizárt, hogy az elmúlt időszakban a Viszkis is megváltozott. Magyar György ugyanis a 2000-es évek közepe óta nem kommunikált egykori védencével, akinek hivatalosan egyébként nem is volt szüksége jogi képviselőre, miután már jogerősen is elítélték. Többen egyébként arra számítottak, hogy az ismert ügyvédet szabadulása után megkeresi a Viszkis, de nem így történt. Magyar Györgynek erre is van elmélete:

„Orvosi hasonlattal élve, más szakemberre van szüksége valakinek, ha heveny betegsége van és operálni kell, és másra a rehabilitáció során. Én voltam az, aki Ambrus Attilánál a heveny problémát orvosolta, valószínűleg már nincs rám szüksége.”

Magyar György nem tudja, hogy Attilának jelenleg van-e jogi képviselője. Arról azonban határozott elképzelése van, hogy ő nem akar a Viszkis celebbé válásában segédkezni. Magyar György egyébként félti egykori ügyfelét, mert szerinte az az út, amelyen most elindult, nem célravezető, könnyen felhasználhatják vagy kihasználhatják. Magyar György egyébként annak idején éppen az ilyen alakoktól próbálta megvédeni Attilát. Akkor sikerült távol tartania azokat, akik pénzt akartak csinálni a Viszkisből, de abban nem biztos, hogy azóta Attila nem került ismét ilyen emberek karmaiba.

Magyar György úgy véli, hogy az emberek többsége, aki a romantikára szomjazik, kíváncsi Ambrus Attilára, és persze ezt azok is kihasználják, akik pénzt akarnak keresni rajta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik