Szórakozás

Óriási bajban az RTL egyik legnépszerűbb műsora? Mégis megszűnik?

Minden jel arra mutat, hogy komoly megszorítások várnak a Heti hetes stábjára, és még az sem kizárt, hogy szeptembertől megszűnhet a közéleti show. Ezzel még akkor is szembe kell néznie a műsor készítőinek, ha a produkció egyébként népszerű a nézők körében.

Mindenki azt gondolta, hogy a Heti hetes megmenekült a nagy megszorító intézkedésektől. Ezt arra alapozták, hogy ugyan egy időre eltűntek a képernyőről, de a jövő héttől újra láthatjuk őket. Ám úgy tűnik, nincs teljes biztonságban a stáb, annak ellenére sem, hogy megközelítőleg 1 millió állandó nézőjük van. A kereskedelmi szempontból fontos nézettségi adatokat azonban nem a teljes lakosság, hanem a 18 és 49 éves korosztályban veszik figyelembe. Ez ugyan nem rossz a Heti hetes tekintetében, de Ónodi György főszerkesztő attól tart, kevés lesz a baj elkerüléséhez. Amikor azt kérdeztük, hogy esett-e az utóbbi időben a műsor nézettsége azt mondta: „nem dübörög annyira”. Ugyanakkor a nézettségi adatokat szemlélve azt látjuk, hogy a Heti hetes nézettsége még jobb is, mint az RTL-es produkciók átlaga, alig marad el a ValóVilág mögött. És hogy a baj milyen formában jelentkezhet majd, egyelőre csak vizionálni lehet.


Együtt a humor nagyágyúi (Fotó: RTL Klub / Sajtóklub / Bársony Bence)

Mint azt megtudtuk, egyelőre nem kizárt, hogy szeptembertől jelentősen, körülbelül 25 százalékkal csökkenteni kell a műsor költségvetését, ami a sztárok gázsijára is vonatkozik. Sőt az is elképzelhető, hogy a show végleg lekerül a képernyőről. A végső döntést a nézettségi adatok, valamint a bevételek alapján hozzák majd meg – nyilatkozta a Hír24-nek Ónodi György producer, aki azt is hozzátette: az RTL Klub programigazgatója és vezetői is azt szeretnék, hogy a Heti hetes megmaradjon. Ugyanezt akarják a szereplők is, akik kijelentették, hogy a gázsi jelentős csökkentése ellenére sem akarják elhagyni a csatornát.

A műsor készítői egyébként büszkék arra, hogy egyedülálló módon nekik 3-4 állandó Kossuth-díjas szereplőjük van, akik jelentősen emelik a műsor színvonalát.  Ónodi György azt is elmondta, hogy a Heti hetest ezzel a névvel és formátummal más csatornán nem akarják folytatni. Inkább abban gondolkodnak, hogy a közéleti showt élőben, külső helyszínen folytatják, ha mindenképpen menniük kell.

A Heti hetes az RTL Klub egyik legrégebben futó műsora, 1999 óta sugározzák. Azóta számos ismert és elismert szár szerepelt már benne, többen szinte a kezdetek óta állandó tagok. A nézők naponta fejezik ki levelek formájában elismerésüket a stábnak, ami szintén abban erősíti őket, hogy igény van a Heti hetesre, és az ilyen jellegű szórakoztatásra.

VV Veronika különös ajándéka VV Attilának itt!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik