Szórakozás

Pszichiáter várja a börtönből szabaduló Stohlt

Lehetséges, hogy valóban szakember segítségére lesz szüksége Stohl Andrásnak, ha kiszabadul a börtönből? Mindenesetre jelentkező már van, egy pszichiáter tárt karokkal várja, és akár ingyen is hajlandó a műsorvezetőnek segíteni, ha igényt tart rá.

Katona Péter pszichiáter azt mondja, neki nincs szüksége reklámra, nem is ezért ajánlja fel, hogy térítés nélkül foglalkozik az RTL Klub műsorvezetőjével, ha március ötödikén kilép a büntetés-végrehajtási intézetből. Egész egyszerűen érdekesnek tartja a híresség esetét, mellesleg úgy véli, hogy segítségre lesz szüksége, csakúgy, mint általában azoknak, akik börtönben ültek.


Nehéz hónapokat él át a színész (Fotó: MTI)

„Bevallom őszintén, féltem Stohl Andrást. Ő biztosan azt gondolja, más, mint a többiek, és nem lesz szüksége szakember segítségére. Bizonyos értelemben valóban eltér a szokványos fogvatartottaktól, hiszen az egyik legfontosabb dolog, a munka nem hiányzik majd az életéből a szabadulás után sem. Mint tudjuk, a színház és a televízió is tovább foglalkoztatja. Ráadásul a családja és barátai is visszavárják, és az emberek többsége is szereti” – vélekedik a pszichiáter.

Ám, ha ez így van, jogosan merül fel a kérdés, miért is szorul mégis segítségre Stohl András? Katona Péter sokkal inkább az alkohol miatt aggódik. Már a beszélgetés elején leszögezte, közelebbről nem ismeri a műsorvezetőt, csak általánosságban tud beszélni arról, hogy akinek egyszer már meggyűlt a baja az ivással, annak nagyon nehéz ebből a problémából kilábalnia. Azt persze nem állítja, hogy a híresség alkoholista lenne, de azért tény, hogy a balesetét ittasan okozta, ez indította el az életében a lavinát.

A szakember szerint az alkohol nagyon alattomos dolog. Bár az ember sokszor már azt hiszi, teljesen meg tudott szabadulni tőle, ez még sem így van. A pszichiáter szerint rengeteg olyan betege van, aki látszólag jó útra tért, évekig egy kortyot sem ivott, aztán egyszer csak újrakezdi az italozást. Ennek oka általában valami trauma, amikor a már gyógyultnak hitt illető egyszer csak elgyengül, és nem tud tovább parancsolni önmagának. Éppen azért, hogy ilyesmi ne következhessen be, és az érintett személy családtagjainak ne kelljen folyamatosan rettegnie, fontos a szakember segítsége. Ráadásul, ha valaki újrakezdi az ivást, nem kizárt az sem, hogy ismét elköveti azt a dolgot, ami miatt börtönbe került. Ezt mindenképpen meg kell előzni – mondja a pszichiáter, aki szeretné megkeresni Stohl Andrást, miután újra szabad ember lesz. Az persze egyelőre rejtély, hogy a színész-műsorvezető hogyan reagál majd a rendhagyó felajánlásra és hajlandó lesz-e együttműködni a pszichiáterrel. Természetesen a Hír24 erről is beszámol majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik