Szórakozás

Megrázó: utolsó fotó Whitney-ről – Önpusztítással teltek az utolsó napjai

Whitney Houston halála noha váratlanul érte a világot, de aki nyomon követte az énekesnő utolsó heteit, az sejthette: szinte a levegőben volt a tragikus vég.

Rengetegszer láthattuk már mélyponton Whitney Houstont az elmúlt évtizedek során, viszont annyira még soha nem volt padlón, mint az utolsó heteiben. Két hete derült rá fény, hogy minden vagyonát elveszítette, és gyakorlatilag a barátai kölcsöneiből él az egykor milliomos énekesnő. Pénzhez csak úgy juthatott volna, ha visszatér a stúdióba és a színpadra, ám ettől viszont túl nagy nyomás nehezedett rá, amit csak nyugtatókkal, és alkohollal tudott elviselni. Ráadásul a magánélete sem haladt a legjobb úton, ugyanis ismét összejött Ray J-vel, akinek telik bőven mindenféle önkárosító szerre, és aki nem is sajnálja az efféle dolgokra a pénzt, így valószínűleg Whitney-t is alaposan ellátta drogokkal.


Az egyik utolsó kép a csodás hangú díváról, csütörtöki bulija után

A negyvennyolc éves díva végső lecsúszása csütörtök éjjel ért csúcspontjára, amikor régi barátnője, Kelly Price unplugged estjén volt vendégfellépő a Tru Hollywoodban. Whitney elénekelt egy duettet Kellyvel, majd ezt követően kemény italozásba kezdett. A szemtanúk szerint órákon keresztül egyfolytában vedelt. Látszott rajta, hogy nincs tudatában cselekedeteinek. Először belekötött az egykori X-Faktor versenyzőbe, Stacy Francisbe, mert nem ismerte fel a lányt, pedig részben Whitney fedezte fel két éve. Nem sokkal később összeveszett párjával, Ray-jel is. A teljesen szétesett Houston ezután majdnem nekiugrott a biztonságiaknak is, akik segíteni akartak rajta. Ekkor barátai a segítségére siettek, és nagy nehezen kicipelték őt a klubból.


Whitney utolsó fellépése

A mulatozást állítólag pénteken is folytatta, majd szombatot regenerálódással töltötte, hogy mentora, Clive Davis esti Grammy elő-partiján megfelelő állapotban legyen. Ennek jegyében bevonult a fürdőbe, ahol utolérte a vég. Whitney több mint egy órája lehetett odabent, amikor a szobájában várakozó fodrásza, sminkese és két testőre aggódni kezdett érte. Amikor pedig nem válaszolt a kopogtatásukra, hajszobrásza benyitott, és megtalálta az arccal a kádba bukott énekesnőt. Testőrsége azonnal kihúzta a kádból, egyikük megpróbálta újraéleszteni, a másik riasztotta a mentőket, ám mindez azonban feleslegesnek bizonyult, már nem lehetett megmenteni a sztárt.
Alkalmazottai vallomásából kiderül, hogy Whitney annyira rossz lelkiállapotban volt, hogy minden fellépése előtt nyugtatókkal tömte magát, mert csak így volt képes énekelni. És ezt az erőteljes gyógyszerkúrát alkalmazta szombaton is, ám azt senki sem látta, mennyi bogyót szedett be. A rendőrség xanaxos, váliumos és lorazepamos tégelyeket talált a szobájában, vagyis akár mindháromból vehetett be. Ezek pedig a kétnapos kemény alkoholizással együtt könnyen eszméletvesztéshez vezethettek, aminek pedig végül a szomorú következménye a vízbe fulladás lett.

Persze a hosszú évekre visszanyúló drogproblémái is nagyban hozzájárultak a tragédiához, hiszen a szervezete rettenetes állapotban volt. Ezért pedig – önmagán túl – kétségtelenül egyedül volt férje, Bobby Brown okolható, mivel kapcsolatuk előtt semmilyen kábítószerrel vagy alkohollal nem volt dolga az énekesnőnek. Ezért Bobby-nak küldenénk Whitney utolsó, zeneileg értékelhető albumának egyik dalát, ami a szörnyű apropó miatt új értelmet nyert. Houston ugyanis tényleg a legjobbtól tanulta, hogy miként pusztíthatja el magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik