Szórakozás

Meghalt a legendás botrányfilmes

Alulmaradt a rákkal a szemben Hollywood legnépszerűbb erotikus filmjeinek alkotója.

Hollywoodban manapság kevés a bátor ember, de a nyolcvanas évek környékén azért még akadtak bőven, akik nem féltek a határok feszegetésétől. Közülük volt egy Zalman King. Filmes színészként kezdte karrierjét, de megtetszett neki forgatókönyvíró neje szakmája, így ő is a papír fölé görnyedt. Első közös munkájukkal, a 9 és fél héttel pedig azonnal filmtörténelmet írtak.

King a Kim Basinger-Mickey Rourke kettős által sikerre vitt alkotás után sem távolodott el az erotikával fűszerezett moziktól. Következő könyve, a Vad orchideák lett, amit már ő maga is rendezett. Később a Vágyak találkozása, és a Vörös cipellők széria beindítása fűződött a nevéhez, több más sikeresnek nem nevezhető produkció mellett. De korai műveivel egyértelműen bevonult a szakma nagyjai közé, még ha botrányfilmesként is.

King az utóbbi években egyre kevesebb munkát vállalt, mert a rák elleni küzdelem rengeteg energiát ki vett belőle. A gyilkos kórral azonban nem tudott elbánni, és hatévnyi harcot követően, pénteken örökre lehunyta szemét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik