Szórakozás

Nem fizette ki a minisztérium a nekik kampányoló magyar modellt

Egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a magyar modellek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy tisztességtelen ajánlatokkal környékezik meg őket, és az is előfordul, hogy nem fizetik ki a munkájukat.

„A modellvilágban semmi nincs ingyen. A szponzorálás csak álca, azért mindig nyújtani kell valamit. Persze vannak, akik erre simán hajlanak, és jól is élnek, drága autókkal furikáznak és Louis Vuitton táskát lóbálnak a karjukon. Ez azonban senkit ne tévesszen meg, a magyar modellek élete közel sem ennyire fényűző” – mondta a Hír24-nek egy, szintén ebben a szakmában dolgozó lány.

Kis-Hegedüs Réka már visszavonult a modellkedéstől, de rossz tapasztalatai neki is vannak. Bár állítása szerint őt nem környékezték meg tisztességtelen ajánlatokkal, de átverésből neki is kijutott. Egyik alkalommal az egyik minisztérium AIDS elleni kampányához fotózták őket, és bár a munkát elvégezték, a végén még sem kapták meg a pénzüket. De nem ez volt az egyedüli, amikor akarata ellenére ingyen munkát végzett. Pontosan az ilyen esetek elkerülése miatt nagyon fontos, hogy az ember megbízható ügynökséggel szerződjön le – figyelmeztet Réka.


Fotó: TV2

Mint megtudtuk, a modelleket foglalkoztató cégek száma gomba módra szaporodik az utóbbi években. Nem csoda hát, ha sokszor megbízhatatlan, a lányokat megkárosító ügynökségekről szólnak a hírek. Ráadásul a modellek is egyre többen vannak, a piac viszont maradt a régi. Teljesen logikus tehát, hogy a legtöbb modell nem tud megélni csak ebből a munkából, és talán ilyen helyzetben elcsábulni is könnyebb, ha az embert táncba hívják. És a szép lányokat hívják..

Azt, hogy a modellkedésből valóban nem lehet megélni, a 2009-es Miss World Hungary, Serdült Orsolya is megerősítette. Vagy ha valakinek ez mégis sikerül, akkor az egész életét be kell áldoznia – mondja az egykori szépségkirálynő, aki 24 évesen szállt ki ebből a világból. Orsi szintén azt állította, neki sem tettek soha félreérthető ajánlatot, bár ő állítólag már az elején elhatározta, ha ilyennel találkozik, biztosan abbahagyja a modellkedést.

Egy másik lány a Hír24-nek azt mondta, szerinte a tisztességtelen ajánlatok csak azokat a modelleket érik el, akikről már messziről látni, hogy kaphatók rá. Ugyanakkor azt hozzátette, külföldön tényleg sokkal jobban keresnek a magyar lányok, még akkor is, ha valóban csak fotózást vállalnak és szexet nem. Mint mondja, a külhoni férfimagazinok például ötször annyit fizetnek egy aktért, mint a hazai hasonló lapok. A legjobban egyébként a reklámfilmekkel lehet keresni, de persze az ilyen munkákért meg ölik egymást a modellek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik