Élet-Stílus

Nem tudott lefogyni, duci modell lett

A modellvilág új, feltörekvő csillaga valaha bármit megtett volna, hogy egy legyen a botsáskák között...

Myla Dalbesiót (24) ügynöksége mint az új Crystal Rennt igyekezett a hírnév felé röpíteni, pedig még nála is formásabb a telt modell alakja. Ám nem volt mindig büszke 12-es méretére (ami a német méretezésben a 40-esnek felel meg). Volt olyan időszak az életében, amikor olívabogyón és savanyúságon élt, órákon át izzadva az edzőteremben, ráadásul beöntésekkel igyekezett még jobban kordában tartani a súlyát.


Munka közben

Dalbesiót azután fedezték fel, hogy 16 éves korában elnyerte a Miss Teen Wisconsin címet, ám igyekezeték rávenni, hogy szabaduljon meg a feleslegtől, hogy modell válhasson belőle. „Hosszú ideig próbáltam lefogyni. Még hánytatni is próbáltam magam evés után, de az borzalmas volt. Fáj! Sosem kívánnám senkinek, hogy olyasmit műveljen – nyilatkozta a Fashionista.com divatsite-nak. – Aztán hetekig nem ettem mást, csak fekete olívabogyót vagy savanyúságot, mivel nincs bennük kalória, így nem történik semmi. De nem fogytam, pedig órákat töltöttem az edzőteremben.”


Dalbesio egyébként performansz-művészként is fel szokott lépni
– fotó: myladalbesio.com

Egy év után feladta a modell álmokat, hogy a tanulásra tudjon koncentrálni, de közben berobbant a köztudatba Crystal Renn, az egyik leghíresebb duci modell. Az ő példáján felbuzdulva jelentkezett a világhírű Ford ügynökségnél, ahol azonnal szerződést kínáltak neki, mint a következő Crystal Renn-nek. Hamarosan szerződéseket is kapott, de továbbra sem elégedett a divat világával: „Úgy gondolom, hogy a normál és a plusz méretes megkülönböztetés nagyon bántó. A kifejezés, hogy „plusz méret” már idejétmúlt. Ha megszabadulnánk tőle, az lenne az első lépés a megfelelő irányba.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik