Szórakozás

Nem becsülték meg Európa szépét – Őszinte vallomás

Hiába lett Laky Zsuzsi 2003-ban Európa szépe, ma igencsak szerény körülmények között, méltánytalanul mellőzve él. Mindezek ellenére boldognak vallja magát, mert megtalálta élete párját és tavaly megszületett első gyermeke.

A szépség azt állítja, többen is mondták már neki, ha nem magyar lányként nyeri meg annak idején a rangos versenyt, akkor annyi pénzt kereshetett volna, hogy a dédunokáinak sem lenne gondja. Ehhez képest most férjével és kislányával egy 50 négyzetméteres lakásban élnek, és egy 13 éves autóval közlekednek. A kocsi ráadásul most éppen össze van törve. Zsuzsi mégsem panaszkodik, állítja, számára egyáltalán nem fontosak az anyagi javak.


Laky Zsuzsinak nem fontos a pénz (Fotók: RTL Klub / Sajtóklub / Bársony Bence)

Hogyan lehetséges az, hogy bár egyedülálló eredményt értél el a legrangosabb európai szépségversenyen, ma mégis mellőznek téged?

Nem csak mondom, de én tényleg más értékrenddel rendelkezem, mint ebben a szakmában a legtöbben. Nem vagyok nyomulós, és nem fogadtam el kétes, olykor tisztességtelen ajánlatokat sem. Nekem hiába mondják, hogy ezt meg azt ingyen lehet kapni, ez nem igaz. Mindig kell valamit cserébe adni. Ezt én is tapasztaltam, csak éppen nem voltam hajlandó senkinek a kedvére tenni. Talán ezért is van az, hogy egy idő után nem kaptam több ajánlatot. A verseny után egy ideig még modellkedtem, de aztán ez is elmaradt.

Gondolom, többször feltették már neked a kérdést, mi lett a pénzzel, amit a versenyen és azt követően kerestél?

Nekem sosem voltak szponzoraim, így aztán, amit abban az időben kerestem, a megélhetésemre fordítottam. Lakást kellett bérelnem Budapesten, és sokba került az is, hogy egy-egy rendezvényen megfelelően tudjak megjelenni. Nem tagadom, hogy évekkel ezelőtt volt olyan munkám, ahol öt perc alatt 2 milliót kerestem, de ez nem volt általános, és mint mondtam, egy idő után megszűntek az ajánlatok, mert nem vállaltam be bizonyos dolgokat.

Ma vannak még felkéréseid?

Nem jellemző. Sőt, nemrég egy ételszállító cég azzal utasított el a castingon, hogy nem vagyok elég ismert ahhoz, hogy a cégüket reklámozzam. Pedig azóta, hogy én Európa szépe lettem, senki nem tudta megismételni ezt az eredményt a magyar lányok közül. Előttem ötven évvel Simon Böske nyert Európa szépe címet. Őt akkor valóban megbecsülték, amikor a világversenyről hazaérkezett, ezrek várták a pályaudvaron.

Szomorú vagy amiatt, hogy hanyagolnak téged?

Egyáltalán nem. Én most így nagyon boldog vagyok. Nem érdekelnek a drága holmik, nyugalomra vágyom, és ezt megkapom a családomtól. Most a férjem és a kislányom a legfontosabb az életemben. Szeretnénk majd még egy gyereket, de jelenleg nem olyanok a körülményeink, hogy megengedhetnénk magunknak. Minden vágyam, hogy egyszer legyen egy kis családi házunk valahol vidéken, ahol senkinek nem kell megfelelni és élhetjük a saját életünket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik