Szórakozás

Apja ruhájában rabolt egy férfi Szentesen

Öt percen belül elfogták a szentesi rendőrök azt a fiatalembert, aki egy késsel rabolt ki egy élelmiszerüzletet a település belvárosában csütörtök este.

Késő este érkezett bejelentés a Szentesi Rendőrkapitányságra arról, hogy egy maszkot viselő férfi egy késsel kirabolta a József Attila utcában lévő élelmiszerboltot. Az ügyeletes a bejelentés alapján járőröket küldött a helyszínre, valamint rádión kiadta az akkor rendelkezésre álló személyleírást. Ennek alapján a Szentesi Rendőrkapitányság bűnügyi technikusa a közelben felfigyelt egy férfira, akit intézkedés alá vont. A ruházatátvizsgálás során előkerült az üzletből rabolt 20.500 forint készpénz, amivel a 24 éves szentesi lakos nem tudott elszámolni. Az egyenruhások ezért előállították.

Kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy fél nyolc körül indult el otthonról. Egy kést vitt magával, mivel már akkor elhatározta, hogy rabolni fog. A bűncselekményt követően a közelben eldobta a maszkot, a kést, illetve az elkövetéskor használt ruházatát, amit a szentesi nyomozók az éjszaka folyamán meg is találtak és lefoglaltak. A tettes egyébként azzal akarta megtéveszteni a rendőröket, hogy az apja ruháit és cipőit vette fel.

A 24 éves helybeli lakos már nem ismeretlen a nyomozók előtt, ugyanis eddig 11 alkalommal volt büntetve többek között lopás, zsarolás, súlyos testi sértés, rablás és önbíráskodás miatt. Legutóbbi börtönbüntetéséből tavaly nyáron szabadult. A szentesi rendőrök azt is megállapították, hogy ez a férfi volt az, aki a közelmúltban egy nő kezéből is kitépte a táskát a Kurca parti településen.

Kihallgatását követően ezért a Szentesi Rendőrkapitányság őrizetbe vette és felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte előzetes letartóztatását. Tettéért akár tíz év szabadságvesztést is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik