Szórakozás

Újra felelősségre vonhatják Alekoszt? Legújabb bukásáról is ő tehet?

Úgy tűnik, nem jött be a nagy leleplezés Alekosznak. Hiába írta meg könyvét a VV4 kulisszatitkairól, az jóval kevesebb embert érdekel, mint amire számítottak.

A Fordított világ című könyv, melyet maga a VV4 nyertese írt nem lett bestseller, pedig a kiadó nyilván ezt remélte. Nem lehet érte kárhoztatni őket, hiszen a józan paraszti ész tényleg azt diktálta, hogy a fél éve még csúcscelebnek számító Alekosz könyvét valóban viszik majd, mint a cukrot. Aztán nem így lett. Legalábbis a görög hős ezt állította a Hír24-nek. Mi pedig hiszünk neki, hiszen miért állna érdekében lehúzni magát.


Alekosz szerint nem a színvonallal volt baj (Fotó: TV2)

A VV4 nyertesétől azt is megtudtuk, hogy művét 5000 példányban nyomták ki. Azt, hogy pontosan mennyi fogyott belőle, nem tudta megmondani, de úgy tudja, nem úgy ment, ahogyan szerették volna. Alekosz azt állítja, nem irománya színvonalával volt a baj. Szerinte a könyv érdekes és szép is, szóval nem ezért veszik kevesen. A propagandagépezetbe szerinte akkor került porszem, amikor elvállalta az Összeesküvők című műsort. Ugyanis abban az időben turnézott volna a könyvével, vagyis dedikálások sorozatát mondta le. Szerinte ez nagyban befolyásolta az eladást is. Alekosztól azt is megkérdeztük, szerinte emiatt esetleg számon kéri-e őt a kiadó, de a görög szerint felelősségre vonásra biztosan nem kerül majd sor. A VV-nyertes egyébként kiadójához irányított bennünket, mondván, ők pontos adatokkal tudnak szolgálni az eladást, pontosabban az el nem adás tekintetében.

A kiadó vezetője azonban bár nagyon kedvesen fogadta érdeklődésünket, de azt mondta, az ősz végén megjelent Fordított világ című könyvről egyelőre nem szeretnének nyilatkozni. Ugyanakkor azt ígérte, ha lesz mondanivalójuk, mindenképpen megkeresik a Hír24-et.

Alekoszt ugyanakkor nem törte meg a könyvpiacon szenvedett veresége. Sőt máris újabb könyvben gondolkodik. Azt mondja, a poént egyelőre nem szeretné lelőni, ezért azt sem árulja el, milyen gondolatokat vett legközelebb papírra. Megjegyezzük, bármi is lehetett a probléma, nem túl jó referencia egy eladhatatlan első könyv, pláne úgy, hogy időközben Alekosz már kissé le is járatta magát. Szóval vélhetően nem lesz könnyű kiadót találnia újabb művéhez, azt pedig kötve hisszük, hogy az egykori biztonsági őr saját pénzéből áldozna ilyen célokra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik