Szórakozás

Elhunyt Joshi Bharat édesanyja

A TV2 sorselemzője még időben hazaért Indiába, elbúcsúzhatott szeretett anyjától. A temetést hindu szokás szerint, vízparton tartották.

Egy hete csütörtökön szállt repülőre, hogy végleg elbúcsúzhasson édesanyjától Joshi Bharat. A TV2 műsorvezetője utoljára 2010-ben járt Indiában, az akkor már súlyos beteg anyuka arra kérte, imádkozzon azért, hogy szép csendben aludhasson el. A sorselemző azóta is, minden nap eleget tett az ígéretének, és fel volt rá készülve, hogy bátyja telefonhívására azonnal útra keljen.

A Hír24 információi szerint Joshi még időben hazaért, és elbúcsúzhatott anyjától. Azt követően a kilencvenéves asszony már nem ébredt fel többet. Búcsúztatása hindu szertartás szerint zajlott.

Természetesen szerettük volna megkérdezni élete talán legnehezebb időszakáról Joshit is, de a TV2 sajtóosztálya megkeresésünkre csak annyit közölt, egyelőre nem kíván nyilatkozni.

A hindu gyászszertartások vidékenként egyébként eltérőek lehetnek, ami közös: négy fő szakaszra oszthatók. Először a halálos ágy mellett különböző hagyományos rítusokat végeznek, és búcsút vesznek a holttesttől. Ezután olyan szertartások következnek, amelyek a holt lelket átsegítik az ősök birodalmába, végül az ősök tiszteletére mutatnak be rituálét.
A holttesteket máglyán hamvasztják el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik