Szórakozás

Gyilkosságba keveredett a világ legkövérebb nője

Az esküdtszék ártatlannak nyilvánította az unokaöccse meggyilkolásával vádolt gigantikus nőt.

A történelem egyik legbizarrabb gyilkossági ügye zárult le nemrégiben Amerikában. Mayra Rosalest – aki egykoron a világ legkövérebb nője volt – azzal gyanúsították, hogy rázuhant unokaöccsére, megölve ezzel a fiút. A tragédiakor négyszázhetven kilót nyomó Mayra maga is beismerte a tettét, de tagadta a szándékosságot. Ugyanis rá akart nézni a mellette fekvő Eliseóra, amikor a keze megbicsaklott, és a hatalmas karja rázuhant a gyerek fejére, végzetes traumát okozva ezzel.

Ám amikor az ügyvédei közölték Mayrával, hogy életfogytiglani büntetés vár rá, előállt egy másik történettel. A nő új vallomásában azt állította, hogy húga egy hajkefével alaposan elverte fiát a tragédia reggelén, és ekkor keletkeztek a fiú halálos sérülései. Rosales védői pedig ezt alátámasztva bebizonyították, hogy a gyanúsított túl kövér volt ahhoz, hogy megemelje magát, így a karjával sem tudott ekkora ütést mérni az áldozat fejére. Pár hónappal később pedig az anya is feladta magát, és végül őt ítélték el. Ám Mayra pere tovább folytatódott, és csak most nyilvánították ártatlannak, mind a gondatlanságból elkövetett emberölés, mind a hamis tanúzás vádjában.

Közben azonban ráment az egészsége az ügyre, és már állandó kórházi kezelésekre szorul. A súlya pedig hiába csökken folyamatosan, még évekig eltarthat, amíg képes lesz ellátni magát, és megszűnnek jelenlegi fájdalmai.

Viszont az amerikai közvélemény egy része a mai napig nem biztos abban, hogy Mayra ártatlan lenne. Egyesek szerint mindkét nővért börtönbe kellett volna zárni, mert csak egymást védik a történeteikkel, miközben egy gyerek haláláért felelősek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik