Szórakozás

Gyászolunk – Tragédiák a magyar sztárvilágban

Számos ismert embert gyászoltunk 2011-ben. Még a karácsony sem telhetett el tragédia nélkül, hiszen Mary Zsuzsi szenteste, önkezével vetet véget életének.

Még ha nem is ismertük őket személyesen, olyan, mintha hozzátartozóinkat veszítenénk el, amikor hírt kapunk egy-egy híresség haláláról. A celebek többsége ugyanis a televízió képernyőjén, vagy éppen a címlapok keresztül óhatatlanul a mindennapjaink részévé válik. Nem csoda hát, ha az ember olykor valódi fájdalmat, vagy gyászt érez, amikor valamelyik sztár távozik közülünk. Tavaly számos magyar híresség fejezte be földi létét. A Hír24 most rájuk emlékezik.

Miután kiderült, hogy Mary Zsuzsi szentestén végzett magával, az ember szinte automatikusan tárcsázta volna pályatársai közül Payer András telefonszámát. Ám az énekes néhány hónapja szintén távozott közülünk. Nem volt titok, hogy Payer Öcsi súlyos betegséggel küzd, de remélte, meggyógyult. Aztán márciusban jött a hír, a hírességet legyőzte a súlyos kór. Csupán hetvenéves volt.


Fotó: RTL Klub / Sajtóklub / Bársony Bence

A népszerű televíziós meteorológus, H. Bóna Márta is 2011-ben hunyt el, 66 évesen. A híresség több mint negyven éven keresztül dolgozott az Országos Meteorológiai Szolgálat előjelzési osztályán. Halálának okát nem hozták nyilvánosságra.

Mádl Ferenc nyolcvanéves korában, 2011. májusában hunyt el. A volt köztársasági elnök halálának részleteit máig nem ismerjük.

Szeptemberben a kiváló humoristától, Böröczky Józseftől kellett végső búcsút vennünk. A híresség nagyon bízott abban, hogy legyőzheti súlyos betegséget, végül alulmaradt a küzdelemben. Hatvanhárom évesen hunyt el.

Ugyanebben a hónapban a fiatal színészt, Huszár Zsoltot érte tragikus baleset. A híresség épp biciklizett, amikor az egyik villamos halálra gázolta. A negyvenéves művész a helyszínen elhunyt. A hír mindenkit megrázott.

A magyar rock is szegényebb lett 2011-ben. A közelmúltban elhunyt Balogh József, a Lord együttes szövegírója. Hatvanadik születésnapján még kezébe vehette verseskötetét, ám szervezete hamarosan feladta a küzdelmet a szörnyű kórral szemben. A Hooligans együttes menedzsere csupán 43 éves volt, amikor novemberben tragikus hirtelenséggel elhunyt. A Cápa becenévre hallgató Sipos Tibor halála nem csak a Hooligans tagjait rázta meg, hanem a zeneszerető emberek ezreit is.

A legmegdöbbentőbb haláleset 2011-ben azonban vitathatatlanul Mary Zsuzsié volt. Az énekesnő tragédiájának körülményeit egyelőre homály fedi, de az már biztos, hogy önkezével vetet véget az életének. A hírek szerint gyógyszert vett be, de hivatalosan ezt sem erősítették meg. Az okról is számos pletyka kering. Mivel búcsúlevelet nem találtak, így Mary Zsuzsi tettének valódi okát vélhetően sosem tudjuk meg.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik