Szórakozás

Elhunyt a rock megújítója

Kevesebb mint egy hónap alatt legyőzte a tüdőrák a The Belmonts frontemberét, aki egyben a rock and roll egyik legfontosabb alakja is volt.

Vasárnap tragikus hirtelenséggel életét vesztette Fred Milano. A hetvenkét éves legendás énekesnél három héttel halála előtt diagnosztizáltak tüdőrákot, és onnantól kezdve rohamosan kezdett romlani az állapota. Arra viszont senki nem számított, hogy ilyen hirtelen elviszi a betegség. Milano elvesztésével nemcsak egy kiváló hanggal lettünk kevesebbek, de a rocktörténelem egyik legnagyobb alakjával is.

Ha ugyanis nincs Fred formációja, a Dion and the Belmonts, akkor talán csak évtizedekkel később váik populáris stílussá a rock and roll, és a Beach Boys vagy Elvis soha nem is futott volna be. A négytagú csapat New York utcáiról indulva, az elsők között koncertezhetett doo-wop és rock ‘n roll együttesként. A zenetörténészek szerint gyakorlatilag a The Belmonts tagjai voltak azok, akik a popot vegyítették az r&b-vel, és a rockot is elfogadhatóvá tették a tömegek számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik