Szórakozás

Komoly betegségben szenvednek a ValóVilág játékosai?

A pszichológus szerint kényszerevők lettek a ValóVilág játékosai. Sokak ezt a problémát nem veszik komolyan, pedig legalább annyira súlyos betegség, mint a bulimia.

Amikor a ValóVilág ökölvívó gálájára készülve mérlegre állították a luxusbörtön lakóit, teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy jelentős súlyfelesleget szedtek magukra a játékosok. Kingát szinte sokkolta, amikor kiderült, mennyit hízott, a lánynak szembesülnie kellett azzal, hogy a villalakók közül majdnem ő a legkövérebb. A szakember szerint egyáltalán nem csoda, hogy a szereplők meghíztak, hiszen ha kell, ha nem, állandóan nyitogatják a hűtőt.

A villából legutóbb távozó VV Veronika a Hír 24-nek bevallotta, a bent töltött három hónap alatt hat kiló súlyfelesleget szedett fel. A plasztikázott lány azt állítja, gyakorlatilag kényszerevő lett, de a legtöbbek hasonló cipőben járnak a villalakók között.  Mivel sokszor unatkoznak, megpróbálják lefoglalni magukat, és ezt nem sporttal, sokkal inkább evéssel teszik. Mindent felfalnak, amit csak találnak. Attól függetlenül például, hogy Kinga állandóan sír-rí a súlya miatt, mégis szinte ő az első, aki ráveti magát a frissen érkező nassolnivalókra.

Veronika azt mondja, ő elég erős ahhoz, hogy a kinti életben legyőzze kényszerbetegségét. Alekosz exe arról is beszélt, hogy korábban pszichológushoz járt, akitől megtanulta azt is, hogyan kell úgynevezett önterápiát alkalmazni. Nos, ennek most minden bizonnyal hasznát veszi… Veronika célja, hogy mind a hat kilótól megszabaduljon, amit a villában felszedett. Ehhez persze életmódot kell váltania és edzeni is szeretne. Bízik abban, hogy az állandó pörgés is segíthet rajta, hiszen így kevesebb ideje jut majd nassolásra. Állítása szerint miután kijött a villából egy egész napig még enni is elfelejtett, annyi új impulzus érte.

VV Éva esete is jól példázza, hogy Veronika elképzelése járható út lehet. A VV 4 törtetője szintén sokat hízott a luxusbörtönben, ám miután kiesett a játékból szinte azonnal sikerült megszabadulnia a súlyfeleslegtől. A göndör hajú leányzó is azt állította, a pörgésnek köszönheti, hogy visszanyerte eredeti alakját.

A pszichológus arra figyelmeztet, komolyan kell venni a kényszerevést és azt kezelni kell. Ha ezt nem teszik meg, a baj akár depresszióhoz vezethet. A kényszerevő ugyanis sok esetben gyűlöli önmagát, amiért képtelen ellenállni a már szükségtelen falatoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik