Szórakozás

Öngyilkos lett Mary Zsuzsi szenteste

A szörnyű hírt Klapka György üzletember, a táncdalénekesnő exférje erősítette meg a Hír24-nek. Lapinformáció szerint gyógyszerekkel adagolta túl magát.


Mary Zsuzsi táncdalénekesnő.
Fotó: RTL Klub

Elhunyt Mary Zsuzsi táncdalénekesnő – erősítette meg az elhunyt megnevezése nélkül a rendőrség szombaton délután az MTI-nek. A 64 éves nő holttestére a XII. kerületben, a Normafa út egyik családi házában bukkantak rá – mondta el a Hír24 érdeklődéséré a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Sass Oszkár hozzáfűzte: a szemlebizottság már elvégezte a helyszínelést, eszerint nincs nyoma idegenkezűségnek, vagyis a rendőrség a gyilkosság lehetőségét elsődlegesen kizárta. Az ügyben közigazgatási eljárás indult. A haláleset körülményeit a BRFK rendkívüli haláleseti osztálya vizsgálja – ismertette korábban az MTI. Az esetről állampolgári bejelentés érkezett a rendőrséghez.

A Hír24-nek Mary Zsuzsi exférje, Klapka György megrendülten nyilatkozott. Az idős üzletember elmondta, hogy volt felesége szenteste végzett magával, ám holttestére ma reggel hét órakor leltek. A Blikk információi szerint nagy adag gyógyszert vett be.


A temetkezési intézet dolgozói elszállítják az énekesnő holttestét.
Fotó: MTI

Klapka György a Blikknek elmondta, Zsuzsi halálát gyógyszermérgezés okozta, majd beszámolt a tegnapi eseményeiről. Az ékszermágnás házában karácsonyi ebédet tartottak, amelyen Zsuzsival közös két gyermekük, Szendi, és Dennis is megjelent – mindketten kedveseikkel érkeztek. Zsuzsi ekkor még nem látszott letörtnek, és hosszú alkoholmegvonását követően, az ünnepre való tekintettel elkortyolt egy üveg pezsgőt.

A jó kedélyű ebédet követően az énekesnő visszavonult lakrészébe, és estig úgy tűnt, minden rendben van vele. Hét órakor azonban Zsuzsi nővére kétségbeesve telefonált Klapkáéknak, az énekesnő ugyanis azzal fenyegetőzött a telefonban, hogy véget vet az életének. Az üzletember jelenlegi élettársa a jeges úttal megbirkózva, a macskának nyitva hagyott ablakon nézett rá Zsuzsira, aki akkor még horkolva aludt.

Vasárnap reggel a sofőrjüket kérték meg, nézzen be az énekesnőhöz, akinek az akkor már a földön fekvő, kihűlt testét találta meg. A hírek szerint Zsuzsi 15-féle kapszulát szedett. Búcsúlevelet a helyszíneléskor nem találtak.

Mary Zsuzsi 1947-ben született. A Wikipédia szerint 1965-ben tűnt fel: ekkor énekelte el Bacsó Péter Szerelmes biciklisták című filmjének betétdalát, a Te szeress legalább címűt. Az igazi sikert a III. táncdalfesztivál hozta el számára, későbbi férje, Dobos Attila ekkor szerezte számára a Mama című slágert, ami megosztott első díjat kapott.

Sikerei csúcsán, a hatvanas évek végén váratlanul férjével együtt disszidált, és csak a kilencvenes évek elején tért vissza Magyarországra. Ezt követően újra vállalt zenés fellépéseket, és három szólóalbuma jelent meg, 1991-ben Ez az utolsó tangó, 2002-ben Premier M, 2005-ben Sodor a szél címmel.

Nem volt előjel a pályatárs szerint

Aradszky Lászlót sokkolta Mary Zsuzsi öngyilkosságának híre. Az énekes szerint semmi előjele nem volt annak, hogy az énekesnő szörnyűségre készül. Szerinte az utóbbi két hónapban nagy változás történt – ahogy Aradszky fogalmazott -, Zsuzsi egyszerűen eltűnt. Barátja hiába hívta, az énekesnő nem vette fel neki a telefont. Az énekes nem gondolt rosszra, hiszen Zsuzsi mindig vidámnak mutatta magát, soha nem panaszkodott. Aradszky azt állítja, sok mindenkiről el tudta volna képzelni, hogy önkezével vessen véget az életének, de Zsuzsiról soha.

Boldogtalan élet

Az énekesnő hosszú ideje alkoholproblémákkal küzdött, mely egyrészről magánélete sikertelenségéből, másrészről karrierje hanyatlásából fakadt. Jó ideig fiatal fiúkkal ismerkedett, akiket exférje, Klapka György szerint fellépti pénzeiből támogatott. Ám a bulik elmaradoztak, a forintok pedig elfogytak. Végül Klapka otthona mellékházába fogadta egykori szerelmét, és anyagilag is támogatta.

Zsuzsi igyekezett rátalálni a boldogságra, és ugyan az italt nagy nehezen letette, lelki állapota rohamos romlásnak indult. A közelmúltban ráadásul súlyos pajzsmirigybetegséget diagnosztizáltak nála, melynek hatására meghízott, és még mélyebb depresszióba zuhant. Gyakorlatilag ki sem mozdult otthonából, nem akart emberek közé menni, macskájával magányosan élte életét. Különösen megrázó a hír annak tükrében, hogy Zsuzsi Németországban élő fia karácsony környékére várta kisgyermekét, a művésznőnek tehát a napokban unokája születik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik