Szórakozás

Elváltozást fedeztek fel a magyar előadó feleségének veséjén

Bár Bódi Csabiék arra számítottak, a szülés után eltűnnek felesége cisztái, Ginának továbbra is rendszeresen ellenőrzésekre kell járnia.

Az énekes neje mindössze öt hónapos terhes volt, amikor először beszélt arról, hogy a veséjén két cisztát találtak. A kezdeti félelmek után szerencsére kiderült, hogy az elváltozások jóindulatúak, sem a kismamát, sem pedig a babát nem veszélyeztetik. Gina édesanyja egyébként hasonló problémával küzdött várandóssága alatt, ám miután világra hozta gyermekét, cisztái felszívódtak. A fiatalasszonynál azonban megmaradtak az elváltozások, de nincs veszélyben, és rendszeresen jár ellenőrzésekre.

Sőt az utóbbi időben még hízott is néhány kilót, aminek az egész család nagyon örül. Korábban ugyanis, a famíliát megrémisztve 47 kilóra fogyott. Először senki nem tudta, mi állhat a hirtelen súlyvesztés hátterében, aztán egy alapos kivizsgálás feltárta a probléma gyökerét. Kiderült, Gina laktózérzékeny, tehát szervezete nem tudja lebontani a tejben és a tejtermékekben található cukorféléket. A legújabb kutatási eredmények egyébként meglehetősen ijesztőek ebben, kimutatták ugyanis, hogy a laktózérzékenység világszerte a felnőtt lakosság 75%-át érinti. Sokan egyébként nem tudnak róla, tüneteiket egészen más betegségeknek tulajdonítják. A laktózérzékenység előjelei a puffadás, a hasgörcs és a hasmenés.

Mióta felfedezték Gina allergiáját, a fiatalasszony életmódot váltott, gyakorlatilag az egész táplálkozását átalakította. Ebben családtagjai segítik, külön főznek számára, aminek eredményeképpen az utóbbi időszakban öt kilót hízott. Csabi elárulta, neki kifejezetten tetszik, hogy asszonykája kicsit kikerekedett. Persze leginkább attól boldog, hogy Gina végre jól érzi magát.

Az orvosok arra figyelmeztetnek, hogy a laktózérzékenyeknek fontos diétát tartaniuk, ami azt jelenti, kerülniük kell a tejtermékek fogyasztását, a kalciumbevitelükről azonban muszáj gondoskodniuk. Ez megoldható, ha az érintettek sok halat, brokkolit és babot fogyasztanak. Az utóbbi években már kaphatók laktózmentes termékek, ezekkel is bátran élhetnek a betegek.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik