Szórakozás

Csináld magad – karácsonyi meglepik

Saját kézzel készíthető ajándékötleteket gyűjtöttünk egy csokorba, hogy ne okozzon senkinek se fejtörést, mit tegyen a fa alá, ha szűkös a büdzsé.

Ha nem akarjuk felesleges, használhatatlan, unalmas ajándékkal meglepni szeretteinket, készíthetünk nekik valamit saját kezűleg a fa alá. Összegyűjtöttünk Önöknek ezekből néhányat:

Ajándékok a konyhából:

Mézes aszalt gyümölcs

Könnyen és gyorsan elkészíthető, mégis igazán látványos meglepetés, amit akár az ajándékozás előtti napon is megcsinálhatunk, s nem kell hozzá más, mint: aszalt gyümölcs, méz és befőttes üveg. Elkészítés: különféle magvakat és aszalt gyümölcsöket belerakunk egy kis üvegbe, majd mézet csurgatunk rá. Masnival díszíthetjük az üveget.

Lekvár

A legfinomabb dzsemeket mi magunk is megfőzhetjük a konyhában, így akár minden reggelinél eszébe juthatunk azoknak a szeretteinknek, akiket ezzel a saját készítésű ínyencséggel leptünk meg. Különleges lekvárok receptjei közül ide kattintva válogathatnak!

Likőr

Ha ünneplés, akkor finom italok, de képzelje el, mit szólnak a rokonok, amikor idén házi likőröket kínál majd nekik a fa alatt. Biztosan szívet melengető érzés az a tudat, valaki annyi idő szán ránk, hogy nem a boltban veszi meg a kortyolgatni valókat, hanem saját maga készíti el nekünk azokat. Nem kell mást tennie, mint ide kattintani, kiválasztani a személyhez leginkább illő itókát, megfőzni, majd egy formás üvegben, ízléses masnival átadni az ünnepi félhomályban.

Bonbon

Ugyanaz a felállás, mint a likőrnél, sokkal jobb érzés egy különlegesen becsomagolt, házi gyártású desszertet kapni, mint olyat, amit csak beszaladva a boltba lekaptunk a polcról. Az interneten számos receptet találnak, a könnyen elkészíthetőtől a legexkluzívabbakig.

Ügyes kezűek előnyben, meglepetések egy kis fantáziával fűszerezve:

Fotóalbum

Minden karácsonykor fénypontja a közös emlékek felidézése, ehhez a legjobb eszköz egy családi fotóalbum, amibe összegyűjthetjük a legszebb pillanatokat. Akár az album borítóját is elkészíthetjük saját kezűleg.

Kézimunka

Ha valaki tud kötni vagy horgolni, akkor igazán egyedi és egyben divatos ruhákkal, kiegészítőkkel lepheti meg 2011-ben családtagjait. Készíthetnek: sálat, sapkát, kesztyűt, de akár még egy pulóverre is van idő.

Egyedi mintás tárgyak

Ma már számos üzlet kínál olyan szolgáltatás, ahol mindenféle feliratot varázsolnak a legkülönfélébb tárgyakra (póló, bögre, párna), de ezeket ma már otthon is elkészíthetjük textilre vasalható matricákkal, vagy kimondottan ilyen célra gyártott filcekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik