Szórakozás

Muri Enikő: Valaki csípjen meg, mert nem hiszem el!

Az X-Faktor 2011 ezüstérmese azt mondja, egyáltalán nem csalódott. Igaz, nem is lenne ideje szomorkodni. Nagy küzdelem vár rá: énekesnőként és színésznőként is a csúcsra törne.

Közel öt hónappal ezelőtt több ezren jelentkeztek az idei X-Faktorba, mindannyian azért, hogy megnyerjék az RTL Klub népszerű tehetségkutató show-műsorát. Ezúttal sem sikerült történelmet írnia a csatornának, hiszen nem nőt, hanem ismét férfi győztest ünnepelt a közönség. Vasárnap este eldőlt, a nézők szavazatai alapján a 2011-es X-Faktor nyertese Kocsis Tibor lett. (A ValóVilág négy, valamint a Csillag Születik három szériájában, és az első X-Faktorban egyaránt férfi lett az első.) Muri Enikőnek sincs oka azonban szomorkodni a második helyezés miatt, hiszen soha egyetlen női versenyző nem jutott el még olyan messzire az RTL Klub tehetségkutatóiban, mint a 21 éves, nyíregyházi lány. Ráadásul az idei év legjobb női énekesnője cím mellé a Madách Színház „Én, József Attila” című musicaljének főszerepét is bezsebelte.


Hatalmas lehetőséghez jutott (Fotó: Kummer János)

„Nem vagyok csalódott, nagyon boldog vagyok, hogy egyáltalán idáig eljutottam. Több célom volt, nyilván az utolsó, hogy megnyerjem a műsort, de úgy vagyok vele, hogy nem potyoghat minden az ölembe. Nagyon szép sikereket értem el, amikre örökre büszke leszek, és nagyon sokat fogok belőlük profitálni. Minden erőmmel azon leszek, hogy minél előbb megjelenjen saját dalom, saját lemezem és klipem. 21 évesen eljutottam egy olyan pontra, amikor már nincs előttem akadály, minden itt van előttem, és csak élnem kell vele. A Madách Színház egy plusz bónusz. Tényleg nem hiszem el, hogy ennyi minden sikerült, valaki csípjen meg!” – nyilatkozta portálunknak nem sokkal az X-Faktor fináléja után Muri Enikő, aki azt mondja, boldogan vág bele az új életbe, ami rá vár, és őszintén örül Kocsis Tibor győzelmének.

„Tibi azért nyert, mert megérdemelte. Én pedig azért lettem második, mert én is megérdemeltem azt, hogy ott legyek a fináléban, de valamiért őt a nézők jobban szerették. Van benne valami, amiért jobban szerethető, mint én. Ezzel nincs semmi probléma. Tiszta szívből örülök a győzelmének.”


Muri Enikőre csakúgy, mint a többi énekesre mozgalmas időszak vár. Azt mondja, már felkészült rá, hogy az elkövetkező hónapokban szinte megállás nélkül dolgozni fog. A rengeteg felkérés és koncert mellett lassan a színházban is megkezdődnek a próbák, de úgy érzi, nincs számára lehetetlen, mindkét színpadon a legjobb formáját nyújtja majd. Az éneklés az élete, a színház viszont a szerelme, így egyikről sem hajlandó lemondani.

„Meg kell találnom azt az egészséges egyensúlyt a kettő között, ahol tudok még különbséget tenni. Nagy harc lesz ez, nagy küzdelem saját magammal szemben, de szerintem minden menni fog, megoldjuk majd valahogy. Szerdán Aréna szuperkoncert, pénteken költözöm Budapestre egy albérletbe, és még rengeteg izgalmas dolog vár rám. Most kezdődik csak igazán az élet” – mondta a 2011-es év legjobb női előadója, akinek sikerére természetesen mentora, Nagy Feró is nagyon büszke.

„Idén sokkal igazságosabb döntés született, mint tavaly, mert sikerült a döntőbe betornázni egy hölgyet. Enikő két pályán fog mozogni, és ez az ő nagy szerencséje, szemben bármilyen győztessel. Lehet akár színésznő, akár énekesnő, sőt megkockáztatom, hogy bármelyik tévésorozatban megállná a helyét, hiszen szép, tehetséges és jól énekel. Úgy gondolom, sok kortársát túléli majd, hiszen gondoljunk bele, még csak 21 éves és ennyire tehetséges. Nagyon nagy életpálya áll még előtte, és én mindenben segíteni fogom” – üzente mentoráltjának a Hír24-en keresztül Feró.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik