Szórakozás

Sztárháború: összeugrott a két magyar híresség

Saját online fórumán reagált a minap Dopeman azoknak az ismert személyeknek a véleményére, akik a rapper himnuszgyalázása kapcsán nyilatkoztak az RTL Klub Híradójában. A legdurvább kritikát Pataky Attila kapta a rappertől.

Futótűzként terjedt a hír, miszerint a napokban a nemzeti jelkép megsértése miatt perbe fogták Dopemant, akinek egyik száma miatt tizenöten tettek feljelentést. Bár a rajongók a nehézfiú mellé álltak, a szakmát megosztotta a trágár szavakkal és a himnusz soraival tarkított muzsika. Olyannyira, hogy az RTL Klub Híradójának Nagy Feró, a Belmondo frontembere és Pataky Attila is nyilatkozott az üggyel kapcsolatban. Véleményét leginkább Pataky Attila vállalta, aki szerint Dopeman ezzel a számmal túllőtt a célon. Az Edda frontembere szerint senkinek sincs joga ily módon felhasználnia a himnuszt. Szerinte az épp olyan nemzeti ereklye, mint a korona, és ezt a jelképet semmiképp sem szabad megváltoztatni.


Fotó: TV2

Pataky Attila véleményére Dopeman is reagált, aki lesújtó szavakat fogalmazott meg az énekessel szemben. “Pataky Attila helyében én elfelejteném az ilyen képmutató és álszent nyilatkozatokat. Furán hangzanak egy olyan arc szájából, aki volt már panelrocker, mulatós énekes és a magyar poptörténelem szponzormatricákkal leginkább teleragasztott autójának tulajdonosa (jóval az Il Ferro előtt). Ezenkívül táltos, akit egy rövid találkozóra még az ufók is magukkal vittek. Nyavalyogjon inkább a devizahitelével, a zálogházaival és a megromlott viszonyaival kapcsolatban” – írta oldalán a rapper, aki szerint Pataky Attilának évek óta nincs köze a rock and rollhoz sem.

Az ügy kapcsán megkerestük Pataky Attilát is, aki továbbra is kitart véleménye mellett. “Legalább annyi jogom volt véleményt nyilvánítani, mint neki a himnuszt a saját mocskaihoz felhasználni. Szerintem az a magyar, aki a szívében is magyar. Ha ezt ő így éli meg, lelke rajta. Az ő élete, az ő sorsa, nem érdekel, mit mond rólam. Szomorú, hogy ha már a saját tehetségéből nem tud megélni, ilyen módszerekhez folyamodik” – mondta a Hír24-nek Pataky Attila, aki továbbra is kitart amellett, hogy nem lehet így lejáratni egyetlen nemzeti jelképet sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik