Szórakozás

Győrben nyolc éve nincs felderítetlen gyilkosság

Megyénkben mindössze két ügyben nyomoznak a rendőrök- mondta dr. Garamvölgyi László dandártábornok Győrben tartott sajtótájékoztatóján. Győr-Moson-Sopron megyében 8 éve nem volt felderítetlen gyilkosság.

Nyáron jelentős változáson esett át a közúti közlekedésről szóló törvény, aminek köszönhetően már a külföldi autósok sem tudnak kibújni a szankciók alól, ha valamilyen szabálysértést követtek el.

Például gyorshajtás, biztonsági öv bekapcsolásának elmulasztása esetén, a rendőr a helyszíni ellenőrzés alkalmával – határozathozatal nélkül, 10 ezertől 300 ezer forintig terjedő – bírságot szabhat ki, s ennek megfizetéséig a járművet visszatarthatja. A törvény hatályba lépése óta megyénkben 308 külföldi és 921 belföldi autóssal szemben intézkedtek. A tapasztalatok szerint a befizetési hajlandóság 100 százalékos- mutatott rá a szóvivő.

Garamvölgyi László beszélt a rendőrség munkáját ért kritikákról is. Kifejtette, eddig sem volt jelentős a panaszok száma, az utóbbi időben pedig tovább javult a helyzet. Tavaly mintegy 6 milliószor intézkednek a rendőrök, ezzel szemben 1688 panasz érkezett a kapitányságokra, aminek 5 százaléka megalapozatlan volt.

A szóvivő hozzátette, kedvezően változtak a baleseti statisztikák is: 11,9 százalékkal kevesebb baleset történt idén, mint az előző év ugyanezen időszakában, ezen belül pedig 10 százalék alá csökkent az ittasan okozott balesetek száma.

Visszaszorulóban vannak az uzsora-bűncselekmények is, megyénkben például mindössze két ügyben nyomoznak a rendőrök. Az eseteknek két gyanúsítottja és 19 sértettje van- mondta Garamvölgyi László. Ő dícsérte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkáját, itt 8 éve nem volt például felderítettlen gyilkosság hangsúlyozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik