Szórakozás

Összeszólalkoztak, úgyhogy hazament a presszóból a puskáért

Magához vette a távcsöves fegyvert és vitapartnere lakására ment. Ott csak a rokonságot találta, mert akit keresett, azt már egy másik kocsmába vitték tovább.

Jogerősen két évi – végrehajtásában öt évre felfüggesztett – börtönre ítélte a bíróság azt a zalasárszegi férfit, aki emberélet kioltására alkalmas távcsöves kispuskájával le akart lőni egy férfit, akivel előzőleg összeszólalkozott; a Győri Ítélőtábla csütörtöki határozatával helyben hagyta az első fokon eljáró Zala megyei Bíróság ítéletét.

A most 42 éves vádlott, Bahóber Lajos négy évvel ezelőtt egy presszóban italozott, ahol vitába keveredett az ittas állapotban lévő sértettel, akit ismerősei előbb haza, majd egy másik szórakozóhelyre vittek.
A vádlott elhatározta, hogy elégtételt vesz az őt ért sérelem miatt, ezért távcsöves puskájával a sértett
lakására ment azzal a szándékkal, hogy lelövi őt. A lakásban azonban csak a sértett hozzátartozóit találta, így a “leszámolás” elmaradt.
A vádlottat emberölés előkészületének bűntettében és lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntettében találta bűnösnek az ítélőtábla, az elsőfokú bíróság ítéletével egybehangzóan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik