Szórakozás

Álrendőröket fogtak el az igaziak

GYŐR. Rendőrigazolványt gyártottak és idős emberektől pénzt csaltak ki. A tolnai terrorelhárítók fogták el őket, Győrben.

Magukat rendőrnek kiadó tolvajokat fogtak el a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság és a Terrorelhárítási Központ munkatársai Győrben.

A három, 25 és 30 év közötti, Somogy megyei férfit még december 6-án egy lakásbetörésen érték tetten – mondta Mártonné Kasler Sarolta, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
A betörőket azzal is gyanúsítják, hogy korábban egy igazolvány felmutatásával magukat rendőrnek kiadva jutottak be idős emberek otthonaiba, ahonnan esetenként több tízezer, illetve százezer forintot loptak el. A bűncselekményeket a Dunántúlon követték el, de nem kizárt, hogy alföldi megyékben megloptak időseket hasonló módon.

A sajtóreferens felhívta a figyelmet arra, hogy hasonló helyzetben a rendőri igazolványon látható azonosítószámot a 107-es segélyhívó számon keresztül ellenőrizni lehet, a rendőr pedig minden esetben köteles megvárni az ellenőrzés végét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik