Szórakozás

Csalnak és hazudoznak a fogyózó sztárok? – Pszichés betegségeket okoznak

Nem is úgy és nem is azzal a módszerrel fogynak a sztárok, amit egyébként hirdetnek? A szakemberek szerint ezek a ferdítések nagyon ártalmasok, ugyanis a hírességeket majmoló fiataloknál ugyanis testi és lelki betegségeket is okozhatnak.

Rengeteg sztár fogyókúrázik, és a csodálatos átalakulásukról naponta adnak hírt a magazinok. Legutóbb például Lilu fogyására csodálkoztunk rá, de korábban Galambos Lajos is meglepett bennünket, amikor rengeteget fogyott. Néhány X-Faktoros versenyző és a Showder klubos Dombóvári István is ledobott jó néhány kilót, kérdés, hogy meddig tudják tartani jelenlegi formájukat? Persze ez nem csak náluk probléma .

A hírességek általában arról is beszámolnak, milyen csodamódszerrel sikerült magukat karcsúvá varázsolni. A pszichológusok szerint azonban ez többnyire átverés. A celebek ugyanis gyakran csak termékeket reklámoznak, vagy éppenséggel nem is önmaguknak, hanem a photoshopnak köszönhetik a mínusz kilókat. A rajongók azonban ezzel nincsenek tisztában, és sokan utánozni kezdik a sztárok módszerét, ami ha sikertelennek bizonyul, gyakran magukat vádolják.

De nem csak ez veszélyes. Sok celeb ész nélkül és gyorsan akar karcsúsodni, ennek érdekében a legrosszabb módszerekhez folyamodnak. Az általuk népszerűsített csodaszerek és különböző beavatkozások azonban önmagukban nem hatásosak. Mindenképpen életmódváltásra van szükség a tartós eredmény érdekében. Ha valaki csak zsírleszívástól vagy csak úgynevezett tekercseléstől, esetleg egyéb beavatkozásoktól vár csodát, bizony nagyot csalódik majd.

Ráadásul fontos lenne az is, hogy a rajongók mindenképpen kikérjék szakember segítségét fogyókúrájuk előtt, és ne kezdjék ész nélkül utánozni a sztárok fogyókúráját, hiszen minden ember szervezete másképpen működik. Oláh Ibolya dietetikus szerint az sem célravezető, ha valaki hirtelen lecsökkenti a napi táplálékbevitelét, és csak minimális mennyiséget eszik. Mint mondja, a legújabb vizsgálatok szerint napi háromszor kisebb mennyiségű táplálékot kellene fogyasztani ahhoz, hogy beinduljon a fogyás. Az is rettenetesen káros lehet, ha valaki állandóan ugyan azzal a módszerrel próbál megszabadulni a kilóktól. A legtöbb sztár a szénhidrátmentes diétára esküszik, ez azonban hosszútávon fáradékonysághoz vezet, míg a B-vitamin hiánya idegrendszeri problémákat okozhat.

Az sem véletlen, hogy a csontsovány sztárok bőre gyakran rettenetesen néz ki. Ez is a helytelen fogyókúra eredménye. Kerülendő a szoptatás alatti diétázás is, amit sajnos sok celeb figyelmen kívül hagy.

A dietetikus végül leszögezte, a hírességek többsége azért hízik és fogy folyamatosan, mert hirtelen nagy súlyt veszítenek. Az optimális azonban az, ha valaki egy hónap alatt 3-4 kilótól szabadul meg. Ez ugyanis egészségkárosodás nélkül hosszútávon is megtartható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik