Szórakozás

Élő adásban kaptak össze az X-Faktor sztárjai

Vágni lehetett a feszültséget az RTL Klub stúdiójában, miután Malek Miklós Baricz Gergőt bírálta. Az énekes és Keresztes Ildikó felháborodtak a mentor kijelentésén.

Már csak öten voltak versenyben a népszerű tehetségkutató show-műsorának szombati adásában. Az öt énekes, Kováts Vera, Muri Enikő, Baricz Gergő, Tarány Tamás és Kocsis Tibor két-két dalt énekelt, egy amerikai és egy magyar slágert.

Baricz Gergő első körben Péterfy Bori „Hajolj bele a hajamba” című számával lépett színpadra, melyben kibontakozhatott a 21 éves fiú énjének humoros oldala. Produkciója igencsak megosztotta a mentorokat: Geszti szerint nagyon jó volt a választás, Malek viszont úgy gondolta, hogy bár Gergő egy mágus, mert mindig elvarázsolja produkciójával, azonban ha becsukja a szemét, nem tetszik neki, amit hall. A mentor bővebben is kifejtette véleményét: szerinte a 21 éves énekes hangilag sokkal gyengébb a többi versenyzőnél.

Gergőt érzékenyen érintette a kritika, nem tudott szó nélkül elmenni Malek megjegyzése mellett: „ez egy tévéműsor. Ha rádiós tehetségkutató lenne, akkor helytállna a kommented. Itt viszont a látvány is fontos” – felelte csípősen az X-Faktor felfedezettje élő adásban. Az egyetlen bent maradt mentoráltját anyatigrisként védő Keresztes Ildikó is felszólította Miklóst, hogy harcoljon a saját fiaiért, de ne az övé ellen.

Baricz Gergő a Hír24-nek elmondta, nem érzi úgy, hogy túllépett volna egy határt, szerinte azonos hangnemben és stílusban válaszolt, mint azt Malek is tette.

„Nem akartam visszavágni, nekem egyszerűen ez volt a reakcióm. Nem akartam megbántani Malek Miklóst, akit továbbra is nagyra tartok, csak ahogy Ő, úgy én is elmondtam a véleményemet” – nyilatkozta Baricz Gergő, aki továbbra is úgy gondolja, hogy egy tévés tehetségkutatóban a látvány is legalább annyira fontos, mint a hang.

Malek szerint azonban nagyon rosszul veszi ki magát, ha egy mentor és egy versenyző a tévénézők előtt szólalkozik össze. Ráadásul nem érti Gergő reakcióját, hiszen neki az a feladata, hogy őszintén elmondja a véleményét.
„Nagyon kellemetlen versenyzőkkel vitázni, nem is szívesen teszem. Mindig elismertem Gergő tehetségét, amit a színpadon nyújt, kiváló. Előadóművészi képességei kiemelkedőek. Viszont, ha összehasonlítom a többi énekessel, szerintem alattuk helyezkedik el. Nekem mentorként az a feladatom, hogy elmondjam a szakmai véleményem, már csak a lelkiismeretem miatt is” – magyarázta portálunknak Malek Miklós.

Keresztes Ildikó szerint mentortársa a tehetségkutató eleje óta „utazik” tanítványára, nem ez volt az első eset, hogy Gergőt sértegette.

“Valamilyen módon mindig kap negatív kritikát Gergő tőle, és nem értem, hogy miért. Szerintem ez nem fair. Ezeket a gyerekeket közösen válogattuk és hoztuk el idáig, nem az én kívánságműsorom zajlik. Azt gondolom, hogy Gergő nagyon burkoltan fogalmazott, és igenis van az a pont, amikor hiába vagy elég alázatos, muszáj kimondanod, amit gondolsz. Miklós is tudja, hogy Gergő egy borzalmasan izgalmas egyéniség, és így az egyik legnagyobb ellenfele a saját versenyzőinek, és nyilván ez tudat alatt működik nála” – magyarázta Keresztes, aki a verseny végén az első három közé várja mentoráltját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik