Szórakozás

Feladta a versenyt szerelméért az X-Faktor sztárja?

Énektanára és mentora, Nagy Feró szerint a 16 éves tehetség szándékosan alulteljesített a szombati párbajon, hogy megóvja szerelmét a kieséstől.

Már csak öten voltak versenyben az RTL Klub népszerű tehetségkutató show-műsorának szombati adásában. A nézők szavazatai alapján a legkevesebb voksot a 2011-es X-Faktor szerelmespárjának kikiáltott, Kováts Vera és Baricz Gergő kapta. A párbajdalok éneklésekor mindkettejükön látszott a feszültség. A mentorok közül Nagy Feró és Malek Miklós Kováts Vera mellett tette le a voksát, míg Keresztes Ildikó és Geszti Péter Baricz Gergőt szerette volna továbbjuttatni a versenyben. Így Ördög Nóra a múlt héthez hasonlóan most is kinyitotta a borítékot, a nézők szavazatai alapján pedig Kováts Verának fejeződött be az X-Faktor.

“Feladtad! Feladtad a szerelmedért” – vágta tanítványa fejéhez Szatmári Orsi énektanár a műsor után, mire a megszeppent és könnyeivel küzdő Kováts Vera csak a fejét rázta, cáfolva a vádat, hogy Baricz Gergő iránt táplált érzéseinek bármi köze lenne a párbajdalban nyújtott, gyengébb teljesítményéhez.

Pedig nem az énektanár az egyedüli, aki úgy gondolja, nem véletlen, hogy a fiatal énekesnő – tőle szokatlan módon – hamisan és bizonytalanul énekelt a továbbjutást döntően befolyásoló utolsó körnél. Mentora, Nagy Feró szerint Vera rájátszott arra, hogy Gergő jusson tovább.

“Azt a dalt ezerszer jobban el tudja énekelni. A próbákon is sokkal jobban előadta. Most csapnivaló volt, és arra gyanakszom, hogy Vera ezt direkt csinálta. Nem biztos, hogy így van, de nekem ez a megérzésem” – nyilatkozta a Hír24-nek Feró, aki elmondta, ő is csak a lapokból értesült a két fiatal állítólagos románcáról, de ha be is igazolódik a sejtése, akkor sem fog haragudni mentoráltjára.



Kováts Vera határozottan állítja, nem adta fel a versenyt, küzdött a végsőkig, és bár azt elismeri, hogy sokkal nehezebb volt színpadra állnia egy szívéhez közelebb álló versenyző ellen, meg sem fordult a fejében, hogy feláldozza magát. Nem sokkal később azonban már így fogalmazott: “Ha valakivel mással párbajoztam volna, aki egy kicsit is távolabb áll tőlem, sokkal jobban bánnám. Mert Gergő továbbjutott, és ennek most örülök. Nagyon nehéz lett volna azt is elviselni, ha mondjuk én megyek tovább, és ő esik ki.”

A mentorok szerint azonban nemcsak Kováts Vera, hanem Baricz Gergő is alulmúlta önmagát szombat este. A 21 éves fiú portálunknak elárulta, mikor hallotta versenytársa párbajdalát, úgy érezte, fel kell kötnie a nadrágját és mindent bele kell adnia, különben baj lehet. Így arra, hogy rosszabbul teljesítsen, megvédve ezzel a lányt a búcsútól, egyáltalán nem gondolt.

“Megéreztem, hogy Verával párbajozni fogunk. Abban biztos vagyok, hogy így sokkal nehezebb volt nekem is. Először például az jutott eszembe, hogy erre én nem leszek képes, nem fogom tudni elénekelni. Aztán hallottam Verát énekelni, és rájöttem, hogy össze kell kapnom magam és fel kell kötnöm a nadrágomat. Sajnálom, hogy így alakult. Rossz este volt, maradjunk ennyiben” – mondta párbajgyőztesektől szokatlan letörtséggel Baricz Gergő.



Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik