Szórakozás

Függőágyban izzasztották meg VV Gigit

Függőággyal kombinált edzésformán próbálta ki magát VV Gigi, Köböl Anita és Szunai Linda. A lányokat meggyőzte az új mozgásforma, az aerial yoga.

Az edzés során a sportolni vágyók egy mennyezetre rögzített rugalmas selyem függőágyban, úgynevezett hammock-ban végzik a meghatározott jógamozdulatokat.

„Hihetetlenül jól éreztem magam. Azt hittem erről a testmozgásról, hogy nehéz, de tévedtem: még annál is nehezebb” – mondta nevetve Gigi, a Való Világ negyedik szériájának versenyzője. „Már régóta kacérkodtam a gondolattal, hogy kipróbálom az aerial yogát, de eddig nem találtam egy helyet sem, ahol alkalmam lett volna rá. Ez a fajta mozgás nagyon látványos, így még az is lehet, hogy egy-két elemet beépítek a koreográfiáimba. Azonban nem csak mutatós, hanem erősítésnek is kiváló, hiszen olyan izmokat mozgat meg, amelyeket más edzésformák nem.”

Gigi, Linda és Anita meglepődtek, hogy a látszólag könnyű mozdulatok milyen erőfeszítéssel járnak, de mindhárom lány nagyon élvezte az edzést.

Fotó: KRQ

„Nagyon tetszett az óra” – mesélte lelkesen Köböl Anita, a TV2 műsorvezetője. „Már többször incselkedtem a gondolattal, hogy kipróbálom az aeriel yogát, mert nagyon látványosnak és könnyednek tartottam. Ehhez képest meglepődtem, mert nehezek voltak a gyakorlatok. Amikor egy-egy pózt felvettünk, kellemes volt, de az odáig vezető út nagy erőfeszítéssel járt. Én egyébként is más mozgáshoz vagyok szokva: sokat futok és erősítek.”

Magyarországon csupán két helyen, a Dollhouse Táncstúdióban, valamint a Magyar Légtornász Egyesületnél lehet kipróbálni az aerial yogát. Az edzésekre máris olyan nagy az érdeklődés, hogy a hölgyek sorban állnak, hogy bejuthassanak egy-egy órára.

„Nagyon örülünk, hogy végre Magyarországon is megjelent az aerial yoga” – avatott be Bardóczy Ilka, aki 2011-ben Pole Fitness világbajnok lett párosban Pállmaffy Barbarával. „Külföldön már egy ideje népszerű testmozgás, hazánkban azonban csak idén tavasszal vette fel a Magyar Légtornász Egyesület sportágai közé, és nyár vége óta az egyesülethez és Pirner Almáékhoz lehet járni az órákra. Az edzések nagyon izgalmasak, látványosak, és nem csak erősítenek, hanem nyújtják is a testet.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik