Közel hét évvel ezelőtt hihetetlen nagyot fordult az életem. Megszületett a kisfiam, Benedek, alig egy évvel később pedig a kislányom Tamara.
Fotó: TV2
Mindig is imádtam a konyhában sürgölődni, a gyerekeimnek pedig kezdettől fogva én főztem. A gyerekeim öröme és a konyhában töltött órák pedig olyan sikerélményt adtak, hogy megszállottan kezdtem el gyűjteni a recepteket, jártam a piacokat, fedeztem fel újabb és újabb gyerekeknek való ízeket, alapanyagokat és formákat. Én magam is innen-onnan szedegettem össze a recepteket, kérdezgettem anyukákat, faggattam barátnőket és tanultam meg szépen-lassan a gyerekek ízlésvilágát.
Ma is nekik és velük együtt főzök. Tegyék ezt önök is otthon, a családjukkal!
Tejbegríz mézes fahéjas-őszibarackkal
Tejbegríz reggel, délben és este. Azt hiszem így nézne ki étel szempontjából egy ideális nap a kisfiamnak. Tízből kilencszer szívesen el is készítem és bőségesen megszórva kakaóval perceken belül tálalom, de tízedik alkalommal mindig valami újítást eszelek ki. Ilyen pikáns recept az alább is, ahol a tejbegríz tetejére lehet halmozni egy mézes, fahéjas, őszibarackos kis dombocskát, amivel máris sokkal vonzóbb ez a klasszikus reggeli a 6 évnél idősebbek számára is.
Hozzávalók:
– 8 dl tej,
– 4 ek búzadara
– 1 kk cukor
– 1 db őszibarack
– 1 ek méz,
– 4 dkg dióbél
– Ízlés szerint porcukor és őrölt fahéj, vagy kész kakaópor
Mielőtt a tejet felrakom melegedni, egy kevés vizet teszek az edény aljára, hogy ne égjen le a tejbegríz. Beleöntöm a tejet, majd két részletben a búzadarát és folyamatos kevergetés mellett besűrítem. Amikor elkészült a tejbegríz, ízesítem egy kevés cukorral.
Ezután külön kis serpenyőben felmelegítem a mézet, beleteszem a szeletekre vágott őszibarackot (ez télen lehet nyugodtan konzerv is), és a dió darabkákat. Egy-két percen keresztül együtt pirítom, majd tálalom.
Mélytányérba merek a kész tejbegrízből és a tetejére halmozok a mézes őszibarackból. A végén jó alaposan megszórom fahéjas porcukorral, vagy kakaóval.