Szórakozás

Csak pénzkidobás az RTL Klub műsora? Semmi értelme?

Miközben az X-Faktor felfedezettjei lemezeket adnak ki, és népes rajongótáborral rendelkeznek, addig a Csillag Születik szereplői sorra eltűnnek a süllyesztőben. Vajon felesleges pénzkidobás két hasonló tehetségkutatót is műsorra tűzni?

Ki emlékszik már Utasi Árpira vagy éppen Csikó Szabira? Pedig mind a két fiú győztesként végzett a Csillag Születikben, ráadásul imádta őket a közönség. Talán csak Tabáni István az egyetlen kivétel, akinek sikerült megvetnie a lábát a magyar zenei életben az említett műsor szereplői közül. Érdekes az is, hogy például olyan nevek, mint Janicsák Veca vagy Kocsis Tibor a Csillag Születikben elvéreztek, az X-Faktorban pedig ünnepelt sztárokká váltak. Mindezek ellenére a csatorna úgy érzi, mind a két produkcióra szükség van.


Fotó: RTL Klub / Sajtóklub / Bársony Bence

Nem a műsorok, inkább a szereplőkön múlik, mennyire tudnak élni a produkció által adott lehetőségekkel – mondja Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója. Pozitív példaként említette Tabáni Istvánt, akinek sikereiről ma is rendszeresen hallunk. Például az a Csillag Születik döntő, amelyben az egykori teremőr szerepelt, nézettségi rekordot döntött, többen voltak rá kíváncsiak, mint bármelyik X-Faktor adásra. Kolosi Péter elmondta, hogy a tavalyi Csillag Születik nagyon sikeres volt, remélik, hogy a következő is hasonló lesz.

A programigazgató azt állítja, hogy a két említett tehetségkutató nézettsége között nincs jelentős különbség. Ugyancsak egyformán kedvelik a Csillag Születiket és az X-Faktort a hirdetők is, így azt sem lehetne állítani, hogy az egyik jobb üzlet, mint a másik. Különbség csupán abban van, hogy az X-Faktornak nagyon kötött a szerkezete, így abba nem lehet belenyúlni, míg a Csillag Születikkel szabadabban bánhat a csatorna. Ettől függetlenül egyik produkciót sem preferálják jobban, mint a másikat – jelentette ki Kolosi Péter.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik