Szórakozás

Egyre kövérebb a ValóVilág üdvöskéje – Pszichés okok a háttérben?

Elképesztően néz ki VV Kinga. A lány egyre jobban hízik. A táncversenyen viselt miniruhájában például döbbenetesen kövérnek tűnt a combja.

Barátai is úgy látják, hogy a szőkeség jó pár kilóval gyarapodott a villaléte alatt. Ugyanakkor abban is biztosak, hogy ez nagyon frusztrálja a lányt. Elképzelhetőnek tartják, hogy emiatt viselkedik néha úgy, mint aki kifordult önmagából.


Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence

A pszichológus szerint azonban épp fordítva kell szemlélni ezt a helyzetet. Szerinte Kinga nem azért őrjöng, mert hízik, hanem azért eszik, hogy kompenzálja dühkitöréseit. Vagyis azért nassol, hogy levezesse a feszültségét, ennek pedig egyenes következménye, hogy meghízik. A szakember szerint a legtöbb elhízás hátterében pszichés problémák állnak, talán éppen a villalakónál is ez lehet a probléma. Ahhoz azonban, hogy bizonyossággal kijelenthesse, beszélnie kellene Kingával, amit most nem tud megtenni. Ugyanakkor azt biztosan állítja, hogy a bezártság és az unalom is evésre készteti az emberek többségét, ezért van az, hogy a ValóVilágok története alatt olyan sokan meghíztak már.

A túl sok evés védekezés lehet a depresszió kialakulása ellen is. Elképzelhető, hogy Kinga a bánatát is evésbe fojtja – mondja a pszichológus. Megfigyelhető például, hogy azóta hízik folyamatosan, mióta Attilával sokat veszekszik és nincs igazi támasza a luxuörtönben.

A lány barátai egyébként arra számítanak, hogy miután Kinga számára véget ér a játék, könnyedén visszanyeri majd régi alakját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik