Szórakozás

Exkluzív interjú a botrányos magyar valóságshow producerével

A Hír24 az ÖsszeEsküvők producerével, Ökrös Gergellyel beszélgetett a népszerű valóságshowról és persze Alekoszról.

Szeptember közepe óta látható a képernyőn a TV2 valóságshow-ja, az ÖsszeEsküvők. A műsor jobb nézettségi adatokat produkál, mint a kezdetekkor, és egyre több indulatot gerjeszt. Néhány hete a még férjezett Mása ügye verte ki a biztosítékot, most pedig Alekosz bevonása generál vitákat a nézők között. A Hír24 az ÖsszeEsküvők producerével, Ökrös Gergellyel beszélgetett.


Fotó: TV2

A nézői visszajelzések szerint a műsor beharangozója alapján kicsit mást vártak az emberek az ÖsszeEsküvőktől. Sokan arra számítottak, több lesz a romantika, és ritkábban láthatunk ’naturális’ képsorokat, mint más konkurens csatorna valóságshow-jában. Volt erre nézve valamiféle célkitűzés, vagy a készítők a szereplőkre bízták a műsor ily módon történő alakítását?

Amikor a The Perfect Bride magyarországi változatának az elkészítésén gondolkoztunk, biztosak voltunk benne, hogy a nézők – ’ármány és szerelem’ mellett – erotikát is láthatnak a tévé képernyőjén. Egyébként ez a külföldi műsorokban is így van, nálunk sincs több pikáns tartalom, mint például a török vagy az olasz változatban. A folyton (át)alakuló párok ismerkedésének része a szexualitás is, amelyet a jó ízlés határain belül a nézőknek is megmutatunk, betartva természetesen a törvényi előírásokat.

Az idő múlásával – úgy tűnik – mintha kevésbé lennének szégyenlősek a szereplők. A karaktereket milyen szempontok szerint válogattátok?

Egy ilyen show-ba nyilván az exhibicionista személyiségű emberek jelentkeznek. Aki például a strandon is szégyenlős, az nyilván nem vágyik arra, hogy részt vegyen egy kukkolásra épülő műsorban. A szereplési hajlandóságon kívül természetesen szempont volt az is, hogy tudjon mozogni, beszélni, megnyilvánulni kamerák előtt. Azt is vállalniuk kellett, hogy a nézők akár intim pillanataikban is láthatják őket, hiszen az interneten szinte egész nap követhetik a Rezidencián történteket. A műsor alapkoncepciójából kiindulva az is fontos volt, hogy aki beköltözik, valóban keressen párt, és kiemelt szempontnak tartottuk a szereplők kinézetét is.

Melyek voltak a kizáró tényezők a jelentkezők esetében?

Nem szerettünk volna beválogatni párkapcsolatban élő embereket, és próbáltuk kiszűrni azokat is, akik esetleg korábban erotikus munkából éltek.

A legnagyobb vihart kavart női szereplőről, Másáról azonban kiderült, hogy férjnél van. Ráadásul exe azt állítja, hogy korábban a testével kereste a kenyerét.

Számtalan kérdést feltettünk a játékosjelölteknek, természetesen rákérdeztünk a családi állapotukra, valamint arra is, hogy végeztek-e valaha erotikus munkát. Senki szavahihetőségében nem volt okunk kételkedni, ezért elfogadtuk a válaszokat. Egy televíziós produkció nem nyomoztathat a szereplők után. Ugyanakkor azt is hozzá kell tenni, a férj állítása egyelőre nem bizonyított.


Fotó: TV2

Ön szerint helyes döntés volt, hogy Mása bent maradhatott a Rezidencián?

A döntésben én is részt vettem. Arra gondoltunk, ne vegyük el az esélyt a fiatal, kétgyerekes édesanyától… Azt találtuk ki, szavazza meg a többi játékos: menjen vagy maradjon. Ők rábólintottak, és ahogy telik az idő, bebizonyosodik, nem tévedtünk. Mását pénteken harmadszor szavazták vissza a nézők, rengeteg szimpatizánsa van, annak ellenére, hogy mindenkit becsapott. Persze, ha a játék végéig nem válik el, a nyeremény természetesen akkor sem lesz az övé, ha valamilyen úton-módon párra talál bent és megnyeri a műsort.

Anyagi javadalmazás jár a show szereplőinek?

Játékosaink a Rezidencián töltött idő alatt nem tudnak pénzt keresni, kiesnek a munkából, így természetesen kapnak „fizetést”, hogy a rezsijüket vagy a kinti költségeiket állni tudják. Ez egy kiszámolt és meghatározott összeg. Nem sztárgázsiról beszélek.

A műsorban olykor olyan jeleneteket látunk, amelyeket sokan gusztustalannak tartanak. Marci például már nem egyszer megdöbbentette a nézőket. A fiatal fodrásznak rengeteg a rajongója, másoknál azonban részegeskedése, vagy az, hogy „nem bír parancsolni a vágyainak” kiveri a biztosítékot. Hol van a határa az ízléstelenségnek, illetve annak, ami még leadható és ami már nem?

Marián tényleg meghökkentően viselkedik. Mi, műsorkészítők azonban valódi képet próbálunk mutatni a bent történtekről, és ehhez Marci „ténykedése” is szervesen hozzátartozik. Azokat a megnyilvánulásait, amelyek esetleg megkérdőjelezhető erkölcsiségűek, csak és kizárólag késő éjszaka, az Esküdj!-ben láthatják a nézők, ráadásul tizennyolcas karikával. A főműsoridőben képernyőre kerülő összefoglalókban azonban nincs helye ilyen tartalomnak.  Pornográf és öncélú erőszakot ábrázoló képsorok semmiképpen sem kerülnek adásba.

A legutóbbi adatok szerint egyre jobb az ÖsszeEsküvők nézettsége. Vajon minek köszönhető, hogy lassan indult be a műsor, de ma már egyre több embert ültet képernyő elé?

Nagyon örültünk, amikor nemrégiben először győztünk a Fókusszal szemben. A valóságshow-kban, főleg egy Magyarországon eddig ismeretlen formátum esetében fontos a türelem, és mi eleve kalkuláltunk az idővel. Körülbelül egy hónap kellett ahhoz, hogy a nem rendszeres nézők is megismerjék a szereplőket, és ezáltal jobban érdeklődjenek irántuk, kedvencet válasszanak, szurkoljanak nekik, vagy akár utálják őket. Egyre többen követik a Rezidencia lakóinak életét az interneten is: szinte napról napra rekordokat dönt a netes látogatottság.

Mint producer el tudja képzelni, hogy a fiatalok között valóban kialakuljon szerelem?

Ez minden párkereső műsor dilemmája, hiszen a szereplők nem természetes közegükben találkoznak egymással.  Bár sok az egymással töltött órák száma, a bezártság másképpen alakíthatja a kapcsolatot. Az is nehezíti a dolgukat, hogy ha valakinek kiesik a párja, annak – ha játékban szeretne maradni – új „társat” kell választania.

Milyen következményekkel járt volna, ha például Niko Norbi után vagy Csoki Zsanett után ment volna? Feladhatják a játékot a szereplők?

Az ÖsszeEsküvők egy játék, nem pedig börtön. A játékosokat nyilván köti szerződés, de ha úgy döntenek, hogy feladják, nem akadályozzuk meg a távozásukat.

Milyen szerződést kötöttek a szereplőkkel? A győztes párnak mindenféleképpen házasságot kell kötnie? Az esetleges válásra nézve született megállapodás?

A főnyereményt csak az a páros viheti haza, amely törvényesen is összeköti az életét. De az, hogy össze kell házasodniuk, nincs szerződésbe foglalva, mint ahogy az sem, hogy ha saját döntésükből frigyre lépnek, meddig kell együtt maradniuk. Mindezt nem lehet és nem is akartuk szabályozni.


Fotó: TV2

A produkció legutóbbi nagy dobása a konkurens csatorna valóságshow-győztesének, Alekosznak a szerepeltetése. A nézői vélemények azonban megoszlanak a göröggel kapcsolatban, többen állítják, túlságosan körülötte forog a műsor. Vajon jó döntés volt egy ismert embert beköltöztetni a Rezidenciára?

Az teljesen természetes, ha új szereplő érkezik, többet mutatjuk, megpróbáljuk bevezetni, megismertetni a nézőinkkel. Azzal számoltunk, hogy Alekosz megosztja majd a nézőket, de ez a többi szereplőre is igaz. A legjobb példa erre Marci és Niko hullámvasúthoz hasonlítható népszerűsége és annak elvesztése. Az, hogy kit szeretnek a nézők, a játék során folyamatosan változik. Mindent egybevéve úgy érzem, a produkció, a gyártó cég és Alekosz is jó döntést hozott.

Nézői kommentek szerint “igazságtalan” játékszabály, hogy egy új szereplő is, – olyan, aki csupán pár hetet tölt bent, ráadásul hetekig kintről figyelhette a karaktereket – ugyanúgy megnyerheti a játékot…

Az új szereplő bevonása benne van a valóságshow szabályzatában. Ez egyébként bevett gyakorlat. Nem érezzük igazságtalannak, Alekosznak – még ha ismert is – meg kell küzdenie a nézők kegyeiért, és ami legalább ennyire fontos, párt kell találnia a Rezidencián, hiszen legyen bármekkora rajongótábora, egyedül ő sem nyerheti meg a műsort.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik