Szórakozás

Leszbikus szerelem a képernyőn

Újabb tabutémát feszeget a magyar HBO Társas játék című sorozata: a széria két női szereplője között románc szövődik, melynek első lépései a soron következő, negyedik részben láthatók.

Tabunak számít ma még Magyarországon a leszbikusság, amikor egyre több közszereplő – Oláh Ibolya, Gallusz Nikolett – is nyíltan vállalja másságát? Tényleg előfordulhat, hogy egy csalódott feleség elfordul a férfiaktól, és egy nő karjaiban keresi a boldogságot? A Társas játék története szerint a férfiakból kiábrándult, kétgyermekes családanya, Judit éppen ezt teszi: megunja férje kicsapongó életvitelét és az elhanyagolt feleség szerepét, és masszőze, Dorka mellett keres kiutat magányából.

Balsai Mónika – a filmben a gyönyörű Juditot játszó színésznő – így mesél a karaktere megformálására való felkészülésről: „Boldog és kiegyensúlyozott párkapcsolatban élek, ezért nem a saját életemből merítettem a szerepemhez, hanem leginkább az eddigi szerepeimben megélt lelki változásokból építkeztem. És hogy szerintem tabu-e még Magyarországon a leszbikusság? Egyre kevésbé, és azt gondolom, hogy ezzel a sorozattal is sokat teszünk a tabuk ledöntéséért.”

Filmbeli partnere Tornyi Ildikó színésznő, aki most várja első gyermekét, így emlékszik vissza a közös jelenetekre: „Ez a szerep számomra teljes levetkőzést jelentett – testileg és lelkileg egyaránt. Mint színésznő, maga a szerelem érzése fogott meg, függetlenül attól, hogy ez egy nő felé irányult. Nagyon sokat segítettek a kollégák abban, hogy ne érezzem magamat kellemetlenül a forgatás közben. Az összes gátlásom elmúlt, amikor találkoztam a csapattal és Mónival. Furcsa érzés ilyet mondani, de fantasztikus érzés volt leszbikus lányt játszani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik