Szórakozás

Bizarr halál: fogyitablettákkal ölte meg magát a sztár

A végleges toxikológiai vizsgálatok szerint fogyasztópirulák okozták a Rendőrakadémiá főszereplőjének halálát.

Kereken három hónapba tellett, de végre kiderült, hogy miért veszítettük el tragikus hirtelenséggel Charles “Bubba” Smith-t. A hatvanhat éves sztár akut Phentermine mérgezést szenvedett a toxikológiai vizsgálat szerint, és ez végzett vele. Ez a szer a legtöbb fogyasztótabletta fő hatóanyaga, vagyis a Rendőrakadémia Hightower őrmestere túl sokat szedett be ezekből a bogyókból. A túladagolás valószínűleg véletlen volt, és talán nem is lett volna halálos a mennyiség, ha nincsenek vérnyomás, és szívproblémái.

Ez a fajta gyógyszermérgezés a legtöbbünk számára ugyan elég bizarr, pedig sokakat érint személyesen. Az elmúlt években legalább százötven olyan esetről tudni világszerte, ahol a fogyni kívánók tablettákkal akartak csodákat elérni, mozgás és életmódváltás helyett. A gyorsabb hatás érdekében pedig nem a megfelelő ütemben szedték a pirulákat, amik, mint a legtöbb gyógyszer, káros mellékhatásokat okoznak az előírtaktól eltérő alkalmazáskor.

Az előbb amerikai-focistaként, majd színészként mindenféle értelemben óriási sztárrá váló Smith holttestére augusztus 3-án talált rá otthonában ápolója. Kezdetben azt hitték, hogy természetes halála volt, mivel szíve elég sokat rendetlenkedett. De sajnos a hiúsága vitte el a filmtörténelem egyik legismertebb alakját. Hiszen, ha nem akarta volna öregkorára visszanyerni egykori sportos alakját, akkor ma is élhetne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik