Szórakozás

Elhunyt a szent tévélegenda

Két nappal nyolcvanötödik születésnapja előtt tüdőproblémái elvitték a legkiválóbb embert, aki valaha is képernyőre került.

Amikor alig öt hónapos volt Jimmy Savile, egy tüdőgyulladás csaknem az életébe került. Azonban anyja annyit imádkozott érte, hogy a doktorok jóslata ellenére felépült. Most, nyolcvannégy éves korában a csoda sajnos elmaradt, és a tévés legenda szombaton távozott közülünk. Jimmy-re szerettei találtak rá otthonában, és hiába hívták a mentőket, már nem lehetett segíteni rajta. A hirtelen elvesztését valószínűleg a hetek óta kezelt tüdőgyulladása okozta.

Savile halála már Mindenszentek előtt gyászba borította egész Angliát. Ugyanis a szórakoztatóiparban óriási mérföldkövek fűződnek a nevéhez, amik millióknak jelentenek sokat a mai napig. A neve akkor lett először ismert, amikor 1948-ban Leedsben megnyitotta a világ első diszkóját. Majd amatőr pankrátorként próbált a profik között helytállni rengeteg rajongót szerezve magának. A médiakarrierje a BBC Radio 1-nál kezdődött, mint DJ, és kisvártatva ő lett a szigetország zenei ízlésének legfőbb kovácsa.

Eme pozícióját tovább erősítette, amikor az első Top of the Pops-ban prezentálta a legfrissebb klipeket a tévében. Majd az eredeti show utolsó adását 2006-ban, negyvenkét évvel a premiert követően, szintén Jimmy vezette. De eközben sem tűnt, sőt ebben az időszakban vált csak igazán legendává, akinek nevét többen foglalták imába, mint bármely más élő emberét.

Ugyanis elindult a Jim’ll Fix It című műsora, ami többek közt a mi Három kívánságunk alapjait is szolgáltatta. A gyerekek álmait valóra váltó show óriási népszerűségnek örvendett, és a több mint ezerötszáz csodatétellel Jimmy-t valóságos szentté avatták. Emellett rengeteget jótékonykodott is, amivel kiváltotta a királyi család szimpátiáját. A Királynő lovaggá ütötte, Károly pedig barátjának fogadta. Így fordulhatott elő, hogy a herceg és Diana mintegy utolsó esélyként, hagyták Savile-nek, hogy lebeszélje őket a válásról. Azonban minden csoda még neki sem jöhetett össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik