Szórakozás

Családi tragédia: gyászba borult a neves politikus

Váratlanul távozott közülünk az asszony, aki a világ egyik legnagyobb női példaképét nevelte lányából, Hillary Clintonból.

Hétfőn minden külföldi elfoglaltságát lemondta Hillary Clinton, hogy gyengélkedő édesanyjával lehessen. A világ ekkor értesült először róla, hogy beteg lenne a nyilvánosságot az elmúlt években kerülő Dorothy Rodham. Ám még ekkor sem sejtette senki, annyira rossz állapotban, hogy kedd hajnalban meg is halt. Azt pontosan nem tudni, hogy milyen egészségügyi gond végzett a kilencvenkét esztendős asszonnyal, de már régóta szenvedett tőle, az biztos.

Dorothy nevét nemcsak a lánya és veje révén ismerik Amerikában. Ő volt ugyanis az ország egyik legtöbbet jótékonykodó embere, aki mindig teljes mellszélességgel kiállt az általa támogatott ügyek mellett. Emellett Hillary-vel egyetemben hatalmas példaképnek is számított, mivel egy egyszerű háziasszonyból lett az USA prominens személyisége. Az utóbbi időszakban – valószínűleg betegsége miatt is – teljesen kerülte a nyilvánosságot. Utoljára unokája, Chelsea lagziján lehetett látni tavaly nyáron.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik