Szórakozás

Biztonsági őrök gyűrűjében búcsúzott Csézy

Csézy a mezőkövesdi Nagytemplomban, biztonsági őrök kíséretében vett végső búcsút Lajos Lászlótól.

Már fél órával a gyászmise megkezdése előtt megtört arcú emberek sorakoztak a mezőkövesdi Nagytemplom előtt. Többeket csak a kíváncsiság hajtott, míg mások könnyeikkel küszködve léptek be Lajos László búcsúztatására. A mise helyszínén azonban voltak olyanok is, akik a rend fenntartásáért és a szertartás békés voltáért feleltek. Bár egy templom előtti táblán a sajtó távolmaradását kérték, úgy látszik, a gyászmise szervezői biztosra akartak menni, ezért a helyszínt nyolc biztonsági őr is felügyelte, akik templomi jelenléte nem kis riadalmat keltett a kegyeletüket lerovó jelenlévőkben.

A marcona külsejű biztonságiak látványa több helybeli lakost is pánikba ejtett, így a padok között aggódva sugdolóztak a mezőkövesdiek. Eközben lassan szállingóztak a misére érkezők, akiket megrázó látvány fogadott a templomban. Hiszen a helyszínre érkezők a lilomcsokrok ölelésében felállított Lajos László arcképével találták szembe magukat. A képről – melynek sarkát fekete szalag szegélyezte – senki sem tudta levenni a szemét. Annyi élet és derű sugárzott Lajos László portréjáról, hogy tette feldolgozhatatlan súlyként nehezedett minden jelenlévőre. Így már a mise megkezdése előtt többen könnyeikkel küszködve, sírásukat zsebkendőbe fojtva próbálták feldolgozni a lehetetlen.

A kegyeletüket lerovók könnyekbe burkolózását a déli harangszó törte meg, mellyel nem csak a mise vette kezdetét, hanem Lajos László kedvese, Csézy és legközelebbi hozzátartozói, rokonai is elfoglalták helyüket a templomban. Az ismert énekesnőt szemmel láthatóan megviselték az elmúlt napok, így megtörve, lesütött tekintettel próbálta meg átvészelni a gyász legsúlyosabb perceit. A mise a katolikus hagyományoknak megfelelően a búcsúztatással vette kezdetét.

A pap beszédében kitért Lajos László erényeire, nagyvonalú adakozására és közösségépítő tevékenységére. Azonban hangsúlyozta, hogy a válság súlyos terheket rótt a producerre. A búcsúztató szövegből az egybegyűltek azt is megtudhatták, hogy a férfi ennek ellenére nem beszélt az őt érintő súlyos anyagi gondokról, így egyedül kellett megküzdeni démonjaival. Ám a harcban a producer alul maradt, s végül a halálba menekült.

A búcsúbeszédet követően a mise a megszokott formalitások mentén folytatódott, majd bő fél óra múlva Lajos László portréjának megáldásával ért véget. A szertartást követően a negyven fős hallgatóság sietve távozott, akárcsak az elhunyt kedvese, Csézy. Az énekesnő a templom hátsó kertjén keresztül, biztonsági őreinek konvojában hagyta el Lajos László búcsúztatásának helyszínét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik