Szórakozás

Cserbenhagyja énekeseit az X-Faktor?

Idén sem lehet külföldről szavazni a tehetségkutató versenyzőire, pedig a 12 énekes közül 5 a határon túlról érkezett.


Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence

“Be kell jelentenem egy szomorú hírt! Sajnos, idén sem tudtok külföldi számról szavazni. Ezt a tényt nehezen fogadom el, hisz látom mennyien mellettem álltatok már eddig is a határon túlról :((( Fáj, de legalább erősít a tudat hogy gondoltok rám, üzeneteitek pedig újra és újra feltöltenek, hitet adnak:) Bízom benne hogy tudunk közösen megoldást találni, hogy TI is aktív részesei lehessetek az X faktornak. Kicsit szomorúan, de aludni megyek, már csak az egyik szememmel nézem a monitort. Jó ejszakát mindenkinek!” – írta hivatalos Facebook oldalán még a szombati élő show előtt az X-Faktor első kiesője, a 25 éves dunaszerdahelyi Gyurcsík Tibor.

A tehetségkutató szívtiprójának kikiáltott énekes, mintha csak megérezte volna a vesztét. A problémára azonban – hiába reménykedett – végül nem sikerült megoldást találni. A tinilányok szavazatai – amire Vastag Csaba esetéből kiindulva jogosan számítanak a második szériában is – eddig valamiért elmaradtak. Ráaádásul Tibi családja, barátai és rajongói nem tudták leadni a voksukat Szlovákiából, erre ugyanis a licence műsor adta kötöttségek miatt nincs egyelőre lehetőség. Feltehetően ez is közrejátszott abban, hogy a szlovákia magyar gépészmérnök az első élő show-ban alulmaradt a Rocktenors tagjaival szemben.


Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence

Márpedig az X-Faktor szavazás célja az lenne, hogy a nézők szavazatukkal a számukra legszimpatikusabb előadót hozzásegítsék a verseny megnyeréséhez. Hiszen véleményük döntően befolyásolja az énekesek sorsát. A beérkező szavazatok lezárása után, az utolsó két helyen található tehetség közül a mentorok választhatják ki a kiesőt, amennyiben szavazategyenlőség áll fenn, a legkevesebb nézői szavazattal rendelkező versenyző esik ki a műsorból. Így történt ez múlt hét szombaton Gyurcsík Tibi esetében is.

Azonban nem ő az egyetlen, akit hátrányos érinthet a külföldi “SMS-stop”. Az Apollo23 fiúbandájának tagja, a feketenyéki Varjú René, Keresztes Ildikó mentoráltjai, a borzonti Baricz Gergő, a tiszasalamoni Demes Tamás, valamint a nigériai születésű, de Kaliforniában nevelkedett Lil C is fontos szavazatoktól eshet el a szerencsétlen helyzet miatt.


Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence

Míg a Csillag születik eddigi szériájában furcsa mód nem jelentett problémát, hogy akár Szlovákiából is célba érjenek az SMS-ek, az X-Faktor rajongóknak már tavaly is nagy fejtörést okozott, hogyan tartsák benn kedvencüket a versenyben. A legnépszerűbb közösségi portálon, a Facebookon “X-Faktor: jövő évben lehessen külfödről is szavazni” névvel külön oldalt is létrehoztak, hiába.

Az egyetlen megoldást a Takács Nikolas fan klub adminisztrátorának módszere jelentheti: a galántai énekes barátja külön aktivált egy feltöltőkártyát, amire tavaly bárki elküldhette azt az összeget, amit a szavazatokra szánna, a lány pedig az összegyűlt pénzt szombat esténként a „kalapos” srác továbbjutására fordította. (Az egyenlegről adás előtt és után is fotót készített.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik