Szórakozás

X-Faktor: megvan a legjobb 50 továbbjutó

Nagy csalódások érték a mentorokat a Táborban: az első körben jól teljesítő versenyzők közül többen is hibáztak és nem mindenki kapott második lehetőséget.

Több ezren jelentkeztek idén is az RTL Klub népszerű és sikeres énekes-tehetségkutató show-műsorába, az X-Faktorba. Négy válogató után a már jól összeszokott mentorcsapat tagjai, Keresztes Ildikó, Malek Miklós, Geszti Péter és Nagy Feró 150 tehetségeket juttatott be a Táborba. Közülük 100-an már ki is estek az X-Faktor szombati adásában.

A Táborba bejutott 150 produkció három körön esik át. Minden lépcsőfoknál ötvennel lesznek kevesebben. A szombati adás első megmérettetésénél az énekes tehetségeket véletlenszerűen hármas csoportokba osztották be, ezt követően választottak  egy dalt, amit immár csapatként kellett előadniuk, a gyakorlásra pedig alig egy nap állt rendelkezésükre. A mentorok pedig egyénileg értékelték a teljesítményüket. A meghallgatás során a 150-ből 50 produkciónak a zsűri ítélete alapján rögtön távoznia is kellett az X-Faktor Táborából.

A másodszor induló Mazsi és Németh Katica elrontotta Tóth Gabi Elég volt című dalát, de azonnal újrakezdhették, miután a csapat harmadik tagját hazaküldték a mentorok. A két visszatérő továbbjutott a legjobb 100-ba, de nem nyugodhattak meg teljesen, senki nem volt elégedett a produkciójukkal, ők maguk sem. Geszti Péter nagyon várta a Hajdu-ikreket, akik első alkalommal könnyeket csaltak a mentor szemébe. Bea és Mariann a másik ikerpárral, a Wild Flowers tagjaival együtt készült Lady Gaga Born This Way-ével, de Geszti már az első sorok után leintette őket és megkérte mindannyiukat, hogy több életet vigyenek a produkcióba. A lányoknak nem sikerült felhozni magukat arra a szintre, amit elvártak tőlük. Geszti csalódott volt, akárcsak a lányok. A Hajdu-ikrek kaptak egy újabb esélyt, a Wild Flowers viszont búcsúzott.



Barna Gergő az első válogatón lenyűgözte a mentorokat a Mad Worlddel. Ezúttal két lánnyal állt színpadra. Kollányi Zsuzsával és Farkas Évivel a U2 One című dalát választották. Gergő elvétette az ütemet, amitől szinte azonnal össze is omlott, így átengedte a terepet a lányoknak. A hiba ellenére a mentorok láttak fantáziát mindannyiukban ezért továbbjuttatták őket.



A második fordulóban a mentorok fotók alapján döntöttek, hogy kik azok, akik folytathatják a szereplést a legjobb 50 énekes között. Három énekes az elutasítás fájdalmát és a továbbjutás örömét is átélhette mindössze néhány percnyi különbséggel. Kumich Tamás, Nánássy Tibor és Varjú René egyéni énekesként indult a versenyben, de a Táborban egy csapatba kerültek. A mentorok már akkor meglátták bennük a lehetőséget, mert szerintük együtt igazán izgalmas csapatot alkotnak. Végül azt a döntést hozták, a fiúk egyénileg nem, de csapatban folytathatják a versenyt. Tamás, Tibi és René nem gondolkodtak sokat a mentorok ajánlatán, örömmel vetették bele magukat a felkészülésbe, ugyanis egy napjuk maradt, hogy egy teljesen új dallal, együtt lépjenek a mentorok és a közönség elé a legjobb 50 között.



Vasárnap kiderül, ki az a 24, aki továbbjut a Mentorok házába és esélyes rá, hogy benne legyen abban a 12-ben, aki bekerül az élő műsorba.

A Tábor vasárnapi epizódját 19.00 órától láthatják a nézők.

A továbbjutók teljes névsorát itt megnézheti!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik