Szórakozás

“Menthető lett volna Michael Jackson”

Michael Jacksont "jó eséllyel" meg lehetett volna menteni, ha orvosa idejében mentőt hív - állította a "pop királyához" elsőként kiérkezett mentős.

Megkezdődött Los Angelesben Conrad Murray, Michael Jackson volt orvosának pere.

Murray azt állította, hogy azonnal hívta a 911-et, amint páciensének megállt a szíve, de a mentősök szerint legalább 20 percet késlekedett. Richard Senneff mentős, aki a riasztás után 4 perccel érkezett ki a helyszínre, azt mondta, hogy ha az orvos azonnal felemelte volna a telefont, “igazán jó esély lett volna a páciens megmentésére”, arra, hogy újraindítsák a szívműködését. Senneff és egy másik mentős, Martin Blount szerint noha Murray doktor azt állította, hogy alig egy perccel az után hívta őket, hogy Jackson szívverése megállt, az énekes bőre már kihűlt, tágra nyílt szeme pedig száraz volt.

A mentősök azt vallották, hogy Conrad Murray arról is pontatlanul tájékoztatta őket, hogy milyen gyógyszereket kapott Jackson, elmulasztva megemlíteni közöttük a csak kórházi körülmények között alkalmazható Propofol altatót. Az orvos háromszori rákérdezés után is tagadta, hogy az énekesnek egészségügyi problémái voltak.

Az újraélesztési kísérletek közben Murray – tévesen – azt állította, hogy kitapintotta a pulzust Jackson lábán, majd véletlenül kihúzta belőle az intravénás tűt.

A perben elhangzott, hogy a Murray által használt Nonin 9500.es pulzoximéter műszer nem alkalmas arra, hogy betegeket folyamatosan megfigyelés alatt tartsanak. Robert Johnson, a Nonin klinikai ügyekben illetékes igazgatója elmondta, hogy a Jackson ujja hegyére felcsíptetett, a pulzus és a véroxigén-szint mérését szolgáló 275 dolláros műszer baj esetén nem bocsát ki figyelmeztetést, a gyártó azt kizárólag külső helyszíni vizsgálatokra javasolja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik