Szórakozás

Krúdy bőrébe bújik a Jóban Rosszban rosszfiúja

Szikszai Rémusz egy nem mindennapi darabban kollégáival az író szerelmi életébe enged bepillantást egy valós levelezés felelevenítésével.

Krúdy Gyula köztudottan szabados életmódját több irodalmi mű, színdarab mutatta már be. Ezúttal azonban igazán különleges formában szembesülhet a közönség az író szerelmi életével.

„Nehéz erről a darabról beszélni, mert igazából a szó klasszikus értelmében nem is egy darabról van szó. Egyetlen párbeszéd sem hangzik el, egy levelezést keltünk életre. Éppen ez okozza a nehézségét, hogy mitől lesz ez mégis élő és működő történet a színpadon, hogyan lesz több, mint monológok sora” – árulta el a Krúdy bőrébe bújó Szikszai Rémusz, akit a szélesebb közönség a Jóban Rosszban Várnagy Elődjeként ismer.

„A levelek egy része eredeti, a másik része fikció, de nagyon izgalmassá teszi ez a levelező forma az előadást. Személy szerint én imádom Krúdyt, úgyhogy örülök ennek a szerepnek” – tette hozzá a színész.

A Hát hogy szeret maga engem? Krúdy a Royal szálló igazgatójának feleségével, Rezsánnal (Bozó Andrea) folytatott viszonyát, szerelmének kibontakozását és virágzását eleveníti fel. Egy napon azonban az író megismeri szerelme fiatal, bájos és kacér lányát, Zsuzsit (Eke Angéla).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik