Szórakozás

Stohl október 5-én vonul be

A színész-műsorvezetőnek alig két hete van arra, hogy elbúcsúzzon családjától és barátaitól.

Október 5-én kell megjelennie Stohl Andrásnak a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben – értesült a Bors. Azt, hogy melyik intézményben fogja majd letölteni öt hónapos börtönbüntetését a színész, még nem lehet tudni. Bármelyik börtönbe küldhetik az országban – de a gyakorlat az, hogy az elítélt lakóhelyéhez közeli intézetet jelölnek ki.

Stohl bár kérhetett volna 3 hónapos halasztását, hogy ügyes-bajos dolgait elintézze, nem élt ezzel a lehetőséggel. Korábban elmondta, minél előbb szeretné megkezdeni rabságát, mert úgy véli, a szeretteinek is így lesz a legkönnyebb, és szeretné, ha jövő tavasszal már újra a Nemzeti Színházban játszhatna.

Öt hónappal a bevonulás után, tehát február végén-március elején helyezhetik feltételesen szabadlábra Stohlt. Ezután öt hónapig semmilyen bűncselekményt nem követhet el, mert akkor a maradék öt hónapot is le kell ülnie.

A színész a börtönben hetente egyszer fürödhet, havonta egyszer látogathatja a családja és elvben nem kaphat eltávozást a börtönből. Ha szabadul, utána még hosszú ideig büntetett előéletű lesz, hacsak a bíróság nem mentesíti.

Úgy tudni, Stohlt 6-8 fős cellában helyezik majd el. Ugyanúgy egyenruhát hord majd, mint rabtársai, és alakzatban kell közlekednie vezényszavakra. A börtönben lehet dolgozni is, főleg fizikai munkára lehet jelentkezni. Ezért az elítélt pénzt is kap, amit a börtön boltjában költhet el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik