Szórakozás

Nem sok jó vár Damu Rolandra a hűvösön

Az ELTE büntető eljárásjogi tanszékének vezetője szerint nagyon vissza kell fognia magát a színésznek a börtönben, ha elítélik.

Mint arról korábban beszámoltunk, hat év börtönbüntetésre ítélte Damu Rolandot első fokon a bíróság. Az ügyész súlyosításért, a többek között nemi erőszak miatt elítélt színész pedig felmentéséért, illetve enyhítésért fellebbezett. A Jóban Rosszban sorozat korábbi szereplője komolytalannak nevezte az ellene hozott ítéletet, majd megnevezett egy befolyásos embert, akinek szerinte köszönhető ez a súlyos ítélet.

Palácsik Tímea ügyvédje, Zamecsnik Péter szerint nem azon van a hangsúly, hogy milyen büntetést kapott a színész, hanem hogy bűnösnek találták. Elmondta, a másodfokú tárgyalás körülbelül fél-háromnegyed év múlva várható.

„A rendelkezésre álló büntetési keret 2-12 évig tartó szabadságvesztés, ehhez képest a büntetés a középérték alatt helyezkedik el, hogy a 6 év sok vagy kevés ehhez képest, azon el lehet gondolkozni, az ügyészség kevésnek találta” – nyilatkozta Zamecsnik.

Kabódi Csaba, az ELTE büntető eljárásjogi tanszékének vezetője arról beszélt a Mokkában, ha bűnösnek találják Damu Rolandot, legfeljebb 4,5 év múlva szabadulhat, de a börtönben „nagyon vissza kell fognia magát” a kirúgott sorozatsztárnak.

„Mivel egy erőszakos személyiségről beszélünk, neki nagyon vissza kell fognia magát a börtönben, mert ott egy másik agresszióval, hivatali agresszióval fog találkozni, amely végrehajtja rajta a büntetést és a fogva tartott társak agressziója is ott van…” – mondta Kabódi, aki szerint Damu fogadtatása a rács mögött kettős lehet, mert bár a nemi erőszak nem tartozik a „legelegánsabb” bűnök közé a börtönben, akadhatnak mégis olyan rabtársak, akik körében elismerést vívhat ki tettével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik