Szórakozás

Meghalt Böröczky József

Hatvanhárom éves korában elhunyt a nagy nevettető, szakkommentátor.

Hatvanhárom éves korában elhunyt Böröczky József.

Az Eurosport népszerű motorsport szakkommentátorára így emlékezik a lap:

“Betegágyánál sorban álltak az emberek. Barátai, ismerősei, színész és tévés kollégái, motorosok, rajongók. Elhalmozták a szeretetükkel. Megpróbálták visszaadni azt, amelyet oly sokáig Tőle kaptak.

Most még felfoghatatlan, de jövőre már Rá is emlékezni fogunk. A komédiásra, a motorsportot szenvedélyesen szerető barátra, kollégára.”

Nyugodjon békében!

*

Böröczky József 1976-tól a Kamara Varieté tagja volt, 1985-ben a Vidám Színpad társulatához csatlakozott, majd 1992-ben átment a Mikroszkóp Színpadra.
Másik szakmája a motorverseny-közvetítés. Farkasházy Tivadar nevezte el Böröczkyt a hazai motorsport mozgó lexikonának. Több mint 10 évig volt az Eurosport kommentátora.

Hasnyálmirigy-daganatot diagnosztizáltak nála máj­áttétekkel, eleinte kemoterápiás kezelést kapott, de ezt le kellett állítani, mivel később agyvérzése lett. Később egy budai rehabilitációs központban kezelték. 2011. szeptember 17-én hunyt el.

A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett művész méltó búcsúztatásáról a Mikroszkóp Színpad a későbbiekben intézkedik – tartalmazza a közlemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik