Szórakozás

Újra tud beszélni a rákkal küzdő humorista

Már sztorizgat kollégáival Böröczky József.

Mint arról korábban beszámoltunk, Böröczky Józsefnél nyár közepén hasnyálmirigy daganatot diagnosztizáltak májáttéttel. Pár hete agyi infarktust kapott, megbénult a beszédközpontja és az intenzív osztályra került. Kemoterápiás kezelését is el kellett halasztani. A humorista szerencsére azóta sokkal jobban van: újra tud beszélni, nevet, kedveskedik a nővérkéknek és nem hagyja sajnáltatni magát, úgy tesz, mintha egészséges lenne.

Böröczky Hajdú Péternek adott korábbi interjújában elárulta, igyekszik elkerülni a negatív gondolatokat, hiszen egész életét életigenlően élte, nem engedheti meg azt a luxust, hogy feladja. Keményen összeszorítja a fogát, és elébe áll annak, ami vár rá. Küzd, mert úgy érzi, még nagyon sok dolga van az életben. Nincs egyedül a bajban, rengeteg ember áll mellette, egymásnak adják a kilincset a kórházi szobájában. A nagybeteg humorista ágyánál még azok is kezet nyújtanak egymásnak, akik nagyon távolra sodródtak, például Fábry Sándor és Sas József – írja a Bors.

„Kevés olyan embert ismerek, aki ilyen különböző személyiségű egyéneket össze tudna hozni. Úgy láttam, javult az állapota, vidám volt, felült az ágyban, nevetgélt, és dicsérte a nővérke szép szemét. A lelke nagyon erős, élni akar. Hetvenhárom éves vagyok, sok mindent láttam, de a szakmában nagyon kevés olyan intellektusú emberrel találkoztam, mint ő. Drukkolok neki, és kérem a jóistent, hogy segítsen rajta” – mondta a napilapnak Sas József, a Mikroszkóp Színpad korábbi igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik