Szórakozás

Stohl: azt kaptam, amit érdemeltem

A színész szerint méltányos ítélet született. Megnyugodott, hogy lezárult az ügy és igazságosnak tartja, hogy börtönbe kell vonulnia.

Mint arról korábban beszámoltunk, Stohl András kedden járművezetés ittas állapotban bűntette miatt másodfokon tíz hónap börtönbüntetést kapott; öt hónap után szabadlábra bocsátható.

A keddi tárgyaláson az ügyész az elsőfokú ítélet – két év és négy hónap letöltendő börtönbüntetés – helybenhagyását indítványozta. Ruttner György ügyvéd pedig – aki védőbeszédében hosszasan sorolta azokat a lépéseket, amelyekkel a színész igyekezett az általa okozott károkat enyhíteni – felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását kérte.

Az elsőfokú ítélettel ellentétben a közügyektől nem tiltották el a vádlottat, helybenhagyták ugyanakkor a járművezetéstől eltiltását öt évre. A színésznek több mint 579 ezer forint bűnügyi költséget kell az államnak megtérítenie.

A bíróság indoklásában hangsúlyozta, hogy a baleset súlyos sérültje esetében a maradandó fogyatékosságot kétséget kizáróan nem lehetett megállapítani, ezért ezt a körülményt a vádlott javára értékelték.

A tárgyalást nagy média- és közérdeklődés kísérte, a padsorokban több ismert színész is helyet foglalt, köztük Bodrogi Gyula, Szabó Győző, Hollósi Frigyes és a Nemzeti Szníház igazgatója, Alföldi Róbert.

Az ítélet után Stohl nem csak a szeretteit nyugtatta, de a kollégái és a barátai többségét is neki kellett vigasztalnia, hogy nem kell megijedni ettől az ítélettől. A színész-műsorvezető a Fókusznak beszélt az érzéseiről és arról, hogy hogyan is alakul majd az élete a jogerősdöntés után. Mint mondta, megnyugodott az ítélettől és igazságosnak tartja, hogy börtönbe kell vonulnia.

„Egyszerűen felelni kell azért, hogy akkor én ittasan nekimentem annak az autónak és Pali bácsinak is sérüléseket okoztam. Nincs mese, ezért felelni kell, és ha ennek ez az ára, akkor be kell menni a börtönbe” – mondta Stohl András, aki ugyanakkor abban bízott, hogy börtön helyett fogházban kell majd letöltenie büntetését.

Ruttner György azt mondta, bár ő próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést kért védencére, mégsem csalódott az ítélet után.



Azt még nem lehet tudni, hogy mi lesz Stohl András színházi szerepeivel. Ettől is függ, hogy mikor vonul be a börtönbe.

„Vagy megpróbáljuk azonnal megkezdeni az ítéletet hogy minél hamarabb legyünk túl rajta, vagy kérünk halasztást, hogy az évadot meg tudjam csinálni, itt most semmi másról nincs szó, csak hogy mivel okozok nehézséget a Nemzeti Színháznak” – mondta Stohl András.

A Nemzeti Színház közleményt adott ki. Azt írják: tudomásul veszik Stohl büntetését és hamarosan döntenek a szerepeiről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik