Szórakozás

Megosztja a sztárokat a Stohl-ítélet

A színész kollégái számítottak rá, de nem örülnek az ítéletnek. Van, aki szerint azonban jó oldala is van a 10 hónapos börtönbüntetésnek.

Szabó Győző Hollósi Frigyessel együtt az első perctől az utolsóig végighallgatta Stohl András keddi, másodfokú tárgyalását. Mint ahogy a Nemzeti Színház igazgatója, Alföldi Róbert is, aki láthatóan végig izgult kollégájáért.

Bodrogi Gyula az ítélet után azt mondta, elkeseredett és túlzónak tartja a 10 hónap börtönt. „Nem lehet itt meglepődni, csak ez nem jó sehogy se” – mondta a színész az RTL Klubnak, majd hozzátette: félti Stohlt a börtöntől, de biztosan meg fogja látogatni. Erre készül Hollósi Frigyes is. Őt is letaglózta az ítélet.

Till Attila, a TV2 műsorvezetője ezzel szemben úgy véli, Buci erős férfi, aki ki fogja bírni a börtönt, nem roppan össze, és a televíziózásba is visszatérhet.

„Sok ilyen történet volt az USA-ban is, elég James Brown, Johnny Cash esetét elővenni. Stohl kicsit ‘mickeyrourke-osodik’, mondom ezt egyfajta rock and roll-logikával. Én szeretem az ilyen fickókat, de nem az utakon” – nyilatkozta az Origónak Tilla, aki régi ismerőse a színésznek.

A Pa-dö-dő énekesnője, Lang Györgyi szerint Stohlnak valamilyen büntetés mindenképpen kijárt, és annak, hogy végül letöltendő börtönbüntetést kapott, jó oldala is van: nem kell szembenéznie a népharaggal és tiszta lappal kezdhet új életet, miután szabadult.

Dopeman úgy véli, ennél sokkal komolyabb bűntettek után elengedtek már embereket, de ugyanakkor elítéli Stohl tettét.

„Én magam sem vagyok egy szentéletű fickó, de szerintem egy embernek – nem csak egy ismert embernek -, ha mulatozik, mindig kell lennie három-négyezer forintnak a zsebében sofőrszolgálatra. Ettől függetlenül én a börtönt nem kívántam neki, nem is amiatt a szinte már paródiába hajló drogprevenciós keresztes hadjárat miatt, amit véghezvitt a médiában, hanem egész egyszerűen azért, mert ebben a balesetben nem halt meg senki, és Bucinak is van családja, gyerekei, akikről gondoskodnia kell” – mondta a hírportálnak a rapper, aki szerint a bíróság példát statuált a Stohl-üggyel, üzenve a közszereplőknek, hogy ők sem törvényen felüliek.

Az RTL Klub nem kívánta kommentálni az ítéletet, csak annyit közöltek, hogy tiszteletben tartják a bíróság döntését.

Zalatnay Cini az az ember, aki talán a legjobban át tudja érezni Stohl András kálváriáját, hiszen annak idején ő is keresztülment ezen. Az énekesnő a Mokkában elmondta, végigkövette a színész perét, és állandó gombóc volt a torkában, minden pillanatát átélte. Szerinte vállalni kell a tetteinkért a felelősséget, csak az a baj, hogy a média miatt megoszlik a közvélemény, és egy közszereplőnek nehéz megélni, hogy ennyien gyűlölik.

Kukorelli Endre nagyon aggódik Stohlért, mint fogalmazott, rossz érzései vannak és ledöbbentette, hogy végül nem fogházra ítélték a színészt. Ugyanakkor – hasonlóan Till Attilához – ő is úgy véli, hogy Buci erős lelkileg és ki fogja bírni a bezártságot.

Stadler József szerint – aki korábban munkát ajánlott a műsorvezetőnek, és maga is ült börtönben – Stohlnak nincs mitől félnie, nem fogják bántani a börtönben, sőt tisztelni fogják rabtársai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik