Szórakozás

Luxuszárkában hűsöl majd Stohl András?

Bár a luxus távol áll a hazai büntetésvégrehajtási-intézetektől, nem kell messzire mennünk, hogy emberközeli börtönt találjunk.

Stohl Andrásnak börtönben kell letöltenie a büntetését a keddi, másodfokú ítélet értelmében. Korábban azt mondta, szívesebben venné, ha fogházbüntetésre ítélnék, mert ott enyhébbek a szabályok.

„A fogház, az holiday ehhez képest, ott mindennap fürödhetsz, fürödnöd is kell, ott mindennap telefonálhatsz 10 percet, ott van eltávozás egy idő után, tehát kijöhetsz a börtönből, meglátogathatod a családodat, nem mindegy” – mondta a színész.

De végül nem fogház-, hanem börtönbüntetést kapott. Ez szigorúbb feltételeket szab az elítélteknek. A börtönben szabályozott a tisztálkodás, a telefonálás. Felesége és a gyerekek a büntetés első hónapjaiban nem látogathatják.

„Lehetőség van arra, hogy a büntetés-végrehajtási bíró a büntetés megfelelő részének letöltése után megfelelő jó magaviselet esetén enyhébb végrehajtási szabályokat állapítson meg, illetve egyel enyhébb végrehajtási fokozatba helyezze az elítéltet” – mondta Dr. Fekete Tamás ügyvéd az RTL Híradónak.

A kecskeméti büntetés-végrehajtási intézetben egyszemélyes cellákban töltik a rabok mindennapjaikat, így mindenkinek van egy kis magánszférája. A külvilágtól mindössze 3 kapu választja el őket, szemben az ország egyik legkeményebb börtöneként elhíresült szegedi Csillaggal.

“A városban, az intézet falain kívül végezhetnek munkát felügyelettel, fogadhatják a látogatóikat, amikor az intézetet elhagyják, készpénzt kaphatnak, amivel vásárolhatnak” – nyilatkozta az Aktívnak Füzesi Viktor intézetparancsnok.

Kecskemétre azonban kizárólag első büntetésüket töltő, kiváló magaviseletű elítéltek kerülhetnek, büntetésük utolsó szakaszában. Azaz ide kerülhet Stohl András is – büntetése utolsó harmadában – de csakis akkor, ha magaviselete minden szempontból megfelel majd az elvárásoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik