Szórakozás

Irén pusztító ereje – testközelből

Egy természeti jelenség, amely hatalmas pusztítást hagyott maga után: letarolt házak, kicsavart fák, elöntött utcák jellemzik az útját.

A Fókusz stábja saját bőrén keresztül tapasztalta meg az Irén nevű hurrikán pusztító erejét.

A Bahamákat egy hete érte el az elmúlt évek egyik legnagyobb vihara. A déli szigeteken csapott le először, és azonnal hatalmas pusztítást végzett. Települések váltak a földdel egyenlővé, és percek alatt lakhatatlanná tette a karib térség egyik legszebb országát.

Három nappal korábban szinte semmi nyoma nem volt a Bahamákon a viharnak, akkor még több ezer turista pihent nyugodtan a tengerparton, de 24 órával a hurrikán érkezése előtt a városokban megkezdődtek az óvintézkedések: szinte minden ablakot és ajtót beszögeltek, bedeszkáztak, miközben egyre többen döntöttek úgy, hogy inkább elhagyják a szigetet.

Az Irén nevű hurrikán csaknem 12 óráig tépázta az északi szigeteket, és lassan vonult el. 11-en haltak meg, és több százan sérültek meg a hatalmas viharban, ami több ezer házat tett a földdel egyenlővé.

Körülbelül 20 magyar turista volt a hurrikán alatt a szigeteken. Azt mesélték, nagyon féltek, ekkora vihart még nem láttak.

A hurrikán azóta is tovább pusztít az Egyesült Államokban. A keleti partoknál már csaknem 50 halálos áldozatot követelt a vihar. Eddig 4,5 millió ember maradt áram nélkül New Yorkban és a környező államokban, és csaknem 450 ezer lakost kellett kitelepíteni. Több tucat települést már teljesen elöntött az ár, a végét pedig még egyelőre nem látják a szakemberek.



Ajánlott videó

Olvasói sztorik