Szórakozás

Mindenkit átvert Schobert Norbi a Rákosi-fotóval?

A fitneszguru híres képeket tulajdonított apjának.

Szálasi akasztása és Rákosi a búzatáblában – többek között ezek is azok közé a fotók közé tartoztak, amelyekről Schobert Norbi a Fókusz egyik korábbi adásában azt állította, hogy híres fotós édesapja, Bauer Sándor készítette. A fitneszkirály pár napra rá a Reggeliben plusztitkokat is elárult a kép történetével kapcsolatban, miszerint a diktátor éppen könnyített magán, mielőtt az alkotás készült, ezért a bal kezét ki kellett retusálni.

Nemrég azonban feltűnt egy férfi, aki azt állítja, a műsorban az ő édesapjának képeit tulajdonították Bauer Sándornak – írja a Bors. Bass Gábor elmondta, tulajdonukban van a Rákosi-kép másolata, amit az Országos Széchényi Könyvtár hitelesített, és a Történelem és Fotográfia című könyv is, amelyben Bass Tibort jelölik meg szerzőként. A Szálasi Ferenc 1946. március 12-ei akasztásáról készült fotót pedig valójában Bojár Sándor, édesapja munkatársa készítette.

A férfi hangsúlyozta, a leleplezéssel nem botrányt vagy pénzt akarnak kicsikarni Schoberttől, csupán helyreigazítást szeretnének, nem akarja, hogy elvegyék érdemeit az édesapjától, aki egész életében csak a munkájának élt.

A lap megkereste a fitneszgurut is, ő azonban nem kívánt nyilatkozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik